Satranç Türkiye’yi Karaman’a Getirdi; Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Karaman’da başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF), Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu ROSATOM iş birliğiyle hayata geçirdiği Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Karaman’da başladı.Şampiyonanın açılış törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, antrenör, sporcu ve sporcu velileri katıldı.
Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde 20–24 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak şampiyona, 18 Yaş Genel Kategorisi, 12 Yaş Genel Kategorisi, 18 Yaş Kadın Kategorisi ve 12 Yaş Kadın Kategorisi olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenleniyor. Şampiyonada 78 takımdan 400’ü aşkın sporcu şampiyonluk için hamle yapacak. Her kategoride şampiyon olan takım, TSF imkânlarıyla Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’na katılma hakkına kavuşacak.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Ülkemiz satrançta en başarılı ülkelerden biri. Ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğimiz başarılarımızı, uyguladığımız projelerimizi ve yetiştirdiğimiz genç yıldızlarımızı tüm dünya ilgiyle takip ediyor. 1 milyon 200 bini aşan lisanslı sporcu sayımızla tüm branşları geride bırakarak, satrançta örnek ülke olarak gösteriliyoruz” dedi.
Federasyon olarak alt yapı ve eğitime öncelik verdiklerini vurgulayan Tulay, “Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvalarımızın şimdiki formatı altyapıdan güçlü sporcular yetiştirmemizi sağlıyor. Her sene çeşitli illerde düzenlediğimiz turnuvalarda binlerce 18 yaş altı sporcumuz hamle yapıyor. Sporcularımız finallerin sonunda milli sporcu olarak Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanıyor. Bu bizler için önemli bir kazanım” diye konuştu.
Tulay, “Satranca yatırımı ülkemizin geleceğine yapılmış yatırım olarak görüyoruz. Satranca yapılan yatırıma katkı sunan her kurum ve kuruluş bizim için çok kıymetli. Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere Karaman Valiliği’ne, ROSATOM’a, Karaman Belediyesi’ne, şampiyonamızın su sponsoru Aroma firmasına satranca verdikleri bu anlamlı destek için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Karaman’ın güzel bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz ise, “Böylesine önemli bir şampiyonanın ilimizde düzenlenmesinden dolayı Türkiye Satranç Federasyonu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizleri burada misafir etmekten mutluyuz, şampiyonaya katılan tüm antrenör, sporcu ve hakemlerimize başarılar diliyorum” dedi.
Şampiyonaya sporcu, antrenör, hakem ve sporcu velileri olmak üzere 500’den fazla kişi katılıyor.

Add a Comment