Yeni yılınız kutlu olsun…

Yeni yılınız kutlu olsun…

Vali Murat Koca’nın Yeni Yıl Mesajı;

Vali Murat Koca, 2015 yılının sona ermesi ve 2016 yılının başlaması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

Ülkemiz ve dünyamız için önemli gelişmelere sahne olan bir yılı daha geride bırakıyoruz. Umutlarımızı ve heyecanımızı canlı tutarak, yeni bir yıla girmenin hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz.

Yeni yılda, huzura ve mutluluğa olan umudumuzu tazeleyerek, beklentilerimize ulaşmak için çok çalışıp, başta kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek Karaman’ın gelişmesi ve kalkınmasını sağlayacak çalışmaları yapmak hedefimiz olacaktır.

İlimizi ve ülkemizi daha mutlu yarınlara taşımak için bütün vatandaşlarımızın üzerine düşen fedakârlığı yerine getireceğine ve bunu kararlılıkla sürdüreceğine olan inancım tamdır.

Acısı ve sevinciyle 2015 yılını geride bırakırken bölgemizde ve coğrafyamızda yaşanan savaşların neden olduğu acı ve gözyaşların sona ermesi, yerini barış, huzur ve kardeşlik ortamına bırakması en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın ülkemize, milletimize, tüm insanlığa, huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini temenni eder, bütün Karamanlı hemşehrilerimin, yeni yılını en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk;

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Geçmişi değiştiremeyiz, dün dünde kaldı, ama bugünü ve yarını şekillendirebiliriz. Biz her yeni güne her yeni yıla bu yaklaşımla başlıyoruz. Siyaseti bugünü yönetmekten ibaret görmüyor yarını şekillendirmek için yapıyoruz” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı. Konuk, mesajında, “Milletimizin bugününü ve yarınını şekillendirme kararlılığından asla taviz vermeyen sağlam bir irademiz ve geniş bir ufkumuz var. 2023 Vizyonu ile o vizyon çerçevesinde çizilen somut hedefler bu iradenin siyasette ve devlet yönetimindeki tezahürüdür. 2053 ve 2071 vizyonu milletimizin geleceği için taşıdığımız heyecan ve o parlak gelecekteki ufuk çizgimizin menzilinin göstergeleridir” dedi.

Mesajında, “Kökü engin tarihinden beslenen, dalları geleceğe uzanan bir siyasi heyet olarak biz değiştiremeyeceğimiz geçmişten, yani ülkemizin, siyasi, ekonomik ve sosyal hayattaki tecrübelerinden sadece geleceği kurgularken dersler çıkarıyor, geleceğe yürürken attığımız adımların sağlam zemine basması için istifade ediyoruz” diyen Konuk, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Biz şunu biliyoruz, geçmişe takılıp kalmak “keşke” ile başlayan konuşmalar, pişmanlıklar, kaçan fırsatlar ve o keşkelerle dolu bir gündem ile sonuçsuz kısır tartışmalar demektir. Bizim ülkemizin pişmanlıklar ve kaçan fırsatlara odaklanarak ve enerjisini geçmişin muhasebesine harcayarak kaybedecek zamanı yok.

Bizim ülkemizin önünde her gün ve her yeni yıl yeni fırsat kapıları aralanıyor. Biz değiştiremeyeceğimiz geçmişin ezberlerini tekrarlamak yerine, siyasete kazandırdığımız yeni dil ve yeni hedefler ile geleceğin hesabını yapmaya odaklandığımız için yıllardır o fırsat kapılarını milletimiz için zorluyoruz. Yeni fırsat kapılarının açılmasını sağlıyor, her yeni güne her yeni yıla bir öncekinin üzerine yeni bir şeyler eklemiş olarak ve yeni bir şeyler eklemek için başlıyoruz.

Dün geçmişte kaldı, yarın ise bizim elimizde diyerek yola çıkınca nelerin değiştiğinin veya değişebileceğinin ispatı ülkemizin yakın tarihindedir. Siyasi krizlerle geleceğe yatırım yapamayan bir Türkiye manzarasından, istikrar içinde 2023’ün,2053’ün, 2071’in planlarını yapan bir Türkiye’ye uzanan değişim bu yaklaşımın sonucudur.

Milletinin refah ve zenginliğini arttırmak için hamle üstüne hamle yapan bir Türkiye, geleceği şekillendirme iradesinin devlet idaresine kattığı farktır.  Duble yolları, hızlı trenleri, uzakları yakın eden milletin her ferdine açılmış havaalanları, herkesin birinci sınıf vatandaş kabul edildiği hastaneleri, 13 yılda katlanan üniversitelerinde daha çok evladına yükseköğrenim veren, evlatları okula başlarken kitaplarını masasında hazır bulunduran, onların geleceğe daha nitelikli hazırlanması için daha önce çarçur edilen kaynakları eğitime aktaran, engellisine, yaşlısına, kimsesizlerine sahip çıkan, sosyal devlet anlayışıyla yokluğu yok eden, merkezine insana hizmeti alan şefkat devleti yaklaşımı yeni siyaset dilinin ve geleceği kurgulayan siyasetin eseridir.”

21.YÜZYIL TÜRK ASRI OLACAK

Ülke olarak bizim yeni bin yıla girerken “21 inci yüzyıl Türk asrı olacak” gibi büyük bir iddiaları olduğunu ve şüphesiz bir iddiayı ortaya koymanın, bir hedef belirlemenin önemli olduğunu, ancak bu iddianın sadece dilemek ve istemekle gerçekleşmeyeceğini vurgulayan Konuk şunları söyledi;

“Büyük iddia veya hedeflere ulaşmak için azim, çaba, emek, kararlılık ve mutlaka ama mutlaka geleceği şekillendirme iradesi gerekir.
Yeni bin yıla başlarken herkesin zikrettiği o taze başlangıç ve temenni cümlelerinden kendisine pay çıkararak ve o temenni ve beklentilere samimi bir şekilde yürekten inanarak yola çıkan AK Kadrolar, milletimizin tarihinde demokrasi ve kalkınma eksenli yeni bir dönemi başlattı. Bu yeni dönemde geçmişin ezberleri ile kalıplarından beslenen ve ülkemize ayak bağı olan prangalardan kurtuldukça, milletimizin gelecek yürüyüşünde hızına hız kattığını tecrübe ettik.

O tecrübeden güç alarak diyoruz ki; daha çok üretmek, daha çok insanımızı iş ve aş sahibi yapmak, huzur ve güven ikliminin tüm ülkede yeşermesini sağlayarak, kısır çekişmeleri geride bırakıp tüm enerjimizi kalkınma ve refahı arttırma mücadelesinde kullanmak konusunda yeni yüzyılın ilk diliminde üzerine düşeni layıkıyla yapmış bir siyasi heyet olarak biz adımlarımızı yavaşlatan tüm prangalardan ülkemiz kurtulsun istiyoruz.

Çünkü o prangalardan kurtulmadan bu yüzyılı Türk asrı yapma hedefinin gerçekleştirilemeyeceğini biliyoruz. O prangalar var olduğu müddetçe gündemin soyut ve kısır tartışmaların hâkimiyetinde şekillendiğini görüyor ve yarınlarımızı ilgilendiren somut meselelere sıranın gelemeyeceğini de biliyoruz.”

GELECEĞE YÖNELİK BÜYÜK İDDİALARIMIZ VAR

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Mehmet Akif’in “Sizi bir aile efradı yaratmış Yaradan; Kaldırın ayrılık esbabını artık aradan.” dizelerindeki anlayışı hâkim kılmak istediklerini vurguladı ve, “Birliğimizi, kardeşlik hukukumuzu, yaşam tarzlarımızı, inançlarımızı ilgilendiren tartışmaları geride bırakıp, daha çok üretmek, gençlerimizi ve çocuklarımızı daha iyi eğitmek, yaşam standartlarını daha yukarı taşımak konusunda yapılacakları düşünmeli ve düşünebilmeliyiz” diyerek, mesajını şu sözlerle bitirdi;

“Türk asrı yapma iddiasıyla başladığımız bir asırda bir yılı daha geride bırakıyor, geleceğe doğru bir adım daha atıyoruz. Koyduğumuz doğru hedefler ve geleceğe yönelik büyük iddialarımız var. O hedeflere ulaşmak ve demokrasisi daha güçlü, zenginliğine zenginlik katmış daha müreffeh, dünya milletler ailesi içinde daha kudretli bir Türkiye iddiamızı gerçekleştirmek için kaybedilecek zamana tahammülümüz yok. Geleceğe yürürken geçmişe takılma lüksümüz de yok. 2002’den bu yana olduğu gibi 2016 ve sonrasındaki her yılın, her taze başlangıcın bizim ülkemizin bizim milletimizin tarihinde kazanılmış yıllar olarak yazılmasını diliyorum. Dün olduğu gibi yarınlarda da kalkınma ve refah yolunda üzerimize düşeni eksiksiz ve tam yaparak, milletimizin müreffeh geleceğini şekillendirme konusunda kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi belirterek tüm hemşehrilerimizin ve milletimizin yeni yılını kutluyorum.”

İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER;

Ülkemizde ve dünyada birçok alanda önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bırakıp, yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşıyoruz. Müreffeh ve aydınlık yarınlara ulaşmak için millet olarak birbirimize daha da kenetlenerek, aynı azim ve kararlılıkla, güçlü bir ülke olarak, geleceğe daha bir güvenle bakarak yürümeye devam etmeliyiz.

Bugün bulunduğumuz tarihi dönemeçte millet olarak bizlere düşen görev iç barışı ve huzuru sağlamak, milli birlik ve beraberliğimizi korumak ve bu ülkeyi güçlü bir millet olarak ayakta tutmaktır.

Tüm dünyanın 2016 yılı, yaşanan acıların, yüreklerimizi yaralayan açlık, sefalet ve savaş manzaralarının sona ermesi için bir fırsat olarak nitelendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm insanlığın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, yeni yılın herkese barış, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum.

BAŞKANLAR’DAN YENİ YIL MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Başkanlar  yayınladıkları mesajda;

“2015 yılını  geride bırakırken yeni hizmetler ve yeni çalışmalarla, yoğun bir şekilde geçecek 2016 yılına heyecanla hazırlanıyoruz. 2015 yılında düzenlediğimiz birçok seminer, kurs, eğitim ve panel ile  kültürel ve sosyal çalışmalara imza atmış olmaktan dolayı mutluluk duymaktayız.  2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da ekonomik ve sosyal gelişime katkı sağlayarak, üyelerimizin hizmet  kalitelerini yükseltmek ve uygulanacak projelerle KARAMAN’ı Türkiye’de örnek gösterilecek bir kent haline getirmek için çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2016 yılının başta Karaman olmak üzere tüm Türkiye’ye refah, huzur, esenlik ve bereket getirmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdiler.