Mevlid Kandili Mesajları

Vali Murat Koca’nın Mevlid Kandili Mesajı;.

Karaman Valisi Murat Koca, Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin 1444. Seneyi devriyesi ve tüm İslam coğrafyasında idrak edilecek olan Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında; “ 22 Aralık 2015 Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece, tüm insanlığı onurlandırmak üzere dünyaya teşrif eden Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) Mevlid – i Şeriflerinin 1444. yıl dönümünün idrak edeceğiz.

Peygamberimizin doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bir fazilet güneşi ve hidâyet meşalesi olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir.

Hz. Muhammed (sav), yaşamı boyunca insanlara iyiliği, adaleti, hoşgörüyü, kardeşliği ve güzel ahlâkı tavsiye etmiştir. Mevlid Kandili, Hz. Peygamber Efendimizi anlama, anlatma, yaşama ve genç nesillere anlatmak için en önemli zamandır. Bununla beraber, O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir.
İnsanlığın her zaman ve her mekânda Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. O’nun söylediği her söz, yaptığı her eylem, insanlığın daha iyi yaşamasını, daha iyi düşünmesini sağlamaya yönelik olmuştur.  Bizlere düşen; her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır.

Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir.

Yanı başımızdaki coğrafyada ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, savaşların ortasında, gözyaşı seli arasında ve göçebe şekilde yaşama tutunmaya çalışan milyonlarca insanın bu gecede, yaşadığı acıların ve gözyaşlarının son bulması için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede; İnsanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle Karamanlı hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan;

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; tüm İslam Âlemi’nin kandilini tebrik ederek: “Böyle günleri ve geceleri vesile kabul ederek; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı artırmalıyız” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın Mevlid Kandili mesajı şöyle:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in doğumu vesilesiyle kutladığımız ve sayısız manevi güzelliğin yaşandığı bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın heyecanı ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Mevlid Kandili, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve öğütlerini anlama ve yaşama bakımından çok önemli bir gündür. Böyle günleri ve geceleri vesile kabul ederek; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı artırmalıyız.

Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı böylesine güzel bir günde tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Mevlid Kandili’ni en samimi duygularımla tebrik eder; memleketimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, saygılar sunarım.”

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER’İN
MEVLİD KANDİLİ MESAJI 

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Alemlere rahmet olarak gönderilen Resûl-i Ekrem Efendimiz (S.A.V)’in varlık âlemini şereflendirmesinin yıl dönümünü nedeni ile idrak edeceğimiz mübarek bir Mevlid Kandiline daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumu, insanlık tarihinin en şerefli ve önemli olaylarından biridir.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V), bütün insanlığı bir olan, eşi benzeri bulunmayan Yüce Allah (C.C)’a iman etmeye ve O’na gerçek manada kul olmaya davet etmiştir. O, imanı, ibadeti, adaleti, ahlakı, ahde vefası, hoş görüsü, şefkat ve merhametiyle ve kısaca bütün  yönleriyle örnek alınması gereken emsalsiz bir şahsiyettir. O, her insan için her konuda kusursuz bir örnek, mükemmel bir ölçüdür.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V), düşmanları tarafından takdir edilecek kadar adaletli ve dürüst idi. Bu yüzden kendisine “Muhammedü’l-Emin” diyorlardı. O, son derece âdil, sözünün eri, insan haklarının yılmaz savunucusu idi, yetimleri korurdu ve kimsesizlerin kimsesi idi.
Mekke’yi fethetmeye giderken her türlü güç, imkân ve iktidar elinde olmasına rağmen ashabına “Gün, merhamet günüdür. Gün, kan akıtmanın haram olduğu gündür.”  Diye hitap ederek asırlar öncesinden bütün insanlığa muhteşem bir ders vermiş, İnsana yakışanın kalbini ve gönlünü, kin, nefret ve intikam ateşiyle doldurmak değil; sevgi, saygı, şefkat, rahmet, merhamet ve hoşgörüyle tezyin etmek olduğunu ilan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Mevlid Kandilinin ülkemizin birlik ve beraberliğine, Milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz eder, tüm Karamanlı hemşerilerimizin, İslam âleminin ve Milletimizin Kandilini tebrik ederim.” Dedi.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü;

Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için önemli bir başlangıçtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. İnsanlığa rahmet kapılarını açacak bir fazilet güneşi doğmuştu. İnsan hayatına yegane örnek olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir.

Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimiz cehalet asrını saadet asrına dönüştürmüştür. “Onun rehberliğinde insanlar aydınlanmaya, kötülükler iyiliğe dönüşmeye başlamış; adeta cehalet asrı bir saadet asrı olmuştu. Nihayet asır, asırlara taştı. ve o, çağlar ötesiyle kucaklaştı. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa gönderilmiştir. O her zaman dilimindeki insanlara örnek ve rehber olarak Allah tarafından bu dünyaya gönderilmiştir.”

Hz. Peygamber’i sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü onun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Bu düşüncelerle, Mevlid Kandili’ nin Peygamberimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya vesile olmasını diler, tüm hemşehrilerimizin mevlid kandilini tebrik ederim..

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer’in Mevlid Kandili Kutlama Mesajı

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan, Kandillerin tüm hemşerilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum dedi.

Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’ni birlikte yaşıyoruz. Bu günün tüm hemşerilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirdik. Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır. Dedi.

İslam dünyasının ve toplumların içinde bulunduğu problemlerin temelinde; Peygamberimizin bütün insanlığa gönderdiği çağrının gerektiği gibi anlaşılamamasının yattığını dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER; “Peygamber Efendimizin evrensel boyutu bulunan ve temelinde insanlığın huzur ve mutluluğunu esas alan çağrısının anlaşılması, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize sağlıklı bir şekilde aktarılması ve yaşatılması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde, hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Bu günler toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günlerdir.
Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, hemşerilerimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim. Dedi.

– – – –

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;

Alemlere rahmet olarak gönderilen, hak ve adaletin sembolü Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum yıldönümü olan mübarek Mevlid Kandili’ ni kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olarak kutladığımız Mevlid Kandili, akrabalık ve kardeşlik duygularımızı güçlendirecek olan en değerli gecelerimizdendir.

Bu gecede inanıyorum ki yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimiz (s.a.v)’in güzel ahlakını kendi hayatlarımıza da örnek alma gayreti içerisinde olacağız.

Bu gecede varoluş sebebimiz olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)`in doğum gününü en güzel şekilde idrak ederek, Sevgililer Sevgilisinden aldığımız sevgiyi kendi sevdiğimize de en güzel şekilde ifade etmek için büyük bir fırsat.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’ nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder başta hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslâm Âleminin Mevlid Kandili’ ni tebrik ederim.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;

Mevlid Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam’ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) olmuştur.
Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in doğumunu kutlarken, aynı zamanda O’nun evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, insan onurunu koruyan ilkelerini, kardeşlik hukukunu, birlik-beraberlik, yardımlaşma, adalet anlayışını tekrar hatırlamalıyız. O’nun bizzat Rabbimiz tarafından övülen ahlakıyla ahlaklanmaya gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileği ile tüm hemşehrilerimizin ve  İslam âleminin Mevlid Kandilini kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Ermenek Belediye Başkanı Uğur SÖZKESEN

Sözkesen , mesajında ;Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili, kutlu bir olaydır ve O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır.Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirmek en büyük sorumluluklarımızdandır.

İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı bugünlerde Peygamberimizin getirdiği mesajlara kulak vermeye ve sergilediği yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyacımız var. Böylesine anlamlı bir gecede rahmet ve mağfiret umarak yapacağımız ibadet ve dualar, inşallah hayırlı gelişmelere aracı olur.

Tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandili Mübarek olsun.dedi

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih SELEK;

Selek, mesajında;Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’ni birlikte yaşıyoruz. Bu günün tüm hemşehrilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirdik. Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır.”dedi.

İslam dünyasının ve toplumların içinde bulunduğu problemlerin temelinde; Peygamberimizin bütün insanlığa gönderdiği çağrının gerektiği gibi anlaşılamamasının yattığını dile getiren Başkan SELEK; “Peygamber Efendimizin evrensel boyutu bulunan ve temelinde insanlığın huzur ve mutluluğunu esas alan çağrısının anlaşılması, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize sağlıklı bir şekilde aktarılması ve yaşatılması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde, hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Bu günler toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günlerdir.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim.”dedi.

……..

KTSO BAŞKANLARINDAN MEVLİD KANDİLİ KUTLAMA MESAJI 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

“Kandiller bizleri bir arada tutan, bağlarımızı güçlendiren kutsal günlerimiz, günlük hayatın telaşından uzaklaşıp paylaşımlarımızı yoğun yaşadığımız, dayanışma ve birlikteliklerimizi daha da arttırdığımız önemli günlerdir. Yüzyıllardır Mevlid Kandili olarak kutlanan bu kutlu gün ve mübarek geceler; manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zamanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutlar, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederiz” dediler.

Karaman Memur-Sen;

Mevlid Kandilimizin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyor, tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini kutluyoruz.

Mevlid-i Nebi’nin, özellikle Suriye’de, Filistin’de, Bangladeş’te, Mısır’da, Irak’ta, Myanmar’da, Arakan’da, Doğu Türkistan ve dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Mevlid Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Resûlullah’ın örnekliği ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne melcedir.

Ülkemizde ise kardeşlik bağlarımızın terör ve hendeklerle hedef alındığı bir süreçte bizleri birleştiren, yürekleri bütünleştiren değerlerimize sarılmalı, dayanışma ve huzur için birlikte mücadele etmeliyiz.

Kardeşliğin zihinlerde ve gönüllerde tam anlamıyla zemin bulmasını engellemeye çalışan, yürekleri dağlayan terör, fitne ve fesat alevini körükleyenlere inat bizi biz yapan değerlere sımsıkı sarılarak birliğimizi ve dirliğimizi korumalıyız. Yüce Rabbimizden en büyük niyazımız, Sevgili Peygamberimizin sık sık özlemini dile getirdiği kardeşler topluluğu olmaktan asla uzaklaşmamaktır.

Bu duygu ve temennilerle, Karaman Memur-Sen ailesi olarak sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, çağrısı etrafında birleşmemize, yeryüzünde sürmekte olan zulüm ve zorbalıklarda meydana gelen mağduriyetlerin son bulmasına vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederiz.