Karaman’dan Halep’e 11 TIR Yardım Gönderildi

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde başlatılan “Biz Bir Ümmetiz Halep’e Acil Yardım” kampanyası kapsamında toplanan 11 tır yardım malzemesi bölgeye gönderildi.

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde başlatılan “Biz Bir Ümmetiz Halep’e Acil Yardım” kampanyası kapsamında toplanan 11 tır yardım malzemesi bölgeye gönderildi.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen uğurlama töreninde, Suriye’de 2011 yılından bugüne iç savaşın yaşandığına işaret etti. Milyonlarca insanın temel ihtiyaç malzemelerinden yoksun hayatlarını devam ettirmeye çalıştığını vurgulayan Tapsız, şunları kaydetti:

“Suriye’de her gün insanlar göç ediyor, hayatını kaybediyor. Yeryüzünde kardeşlerimizin başına gelen musibetler bizlere iyilik ve cömertlik sorumluluğu yüklüyor. Suriye’de yaşanan bu zulme sessiz kalmamak ve kardeşlerimize ‘Yalnız değilsiniz’ demek için bütün STK’larla gıda yardımlarını Suriye’deki kardeşlerimize ulaştırıyoruz.”

Platformun sözcüsü, Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir de 150 ton un, 25 ton elma ve 60 ton çeşitli gıda maddelerinden oluşan yardımları ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini belirterek, “Suriye’de ciddi bir savaş, açlık yaşanmakta. Biz de Karamanlılar olarak devlet millet iş birliği ile bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ve hassasiyetiyle 11 tır malzeme topladık. Karınca kararınca oradaki kardeşlerimizin dertlerine derman olmak üzere böyle bir çalışma yaptık.” diye konuştu.

Karaman Adliyesi Çalışanları da Un Yardımı Kampanyasına Destek Oldu

Karaman Adliyesi Çalışanlarından Türkmendağı, Bayırbucak, Halep ve İdlipte; Başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için düzenlenen yardım kampanyasına 130 çuval un yardımı yapıldı.

Yardımın tesliminde yapılan açıklamada; ”Bugün Halep’te, Türkmendağı’nda Bayırbucak’ta yaşayan 3 yaşındaki bir çocuğun “anne cennette yemek var mı? varsa ölelim karnımız doyar” dediği bir ortamda duyarsız kalamazdık, Atalarımızın emanetine sahip çıkmalıyız düşüncesiyle başta Sayın Cumhuriyet Başsavcımız Abdurrahim ALAN’ın himayelerinde Adliyemiz Çalışanları ve bağlı kuruluşlarda çalışanlarla karınca kararınca katkı sunmaya çalıştık. Rabbim illetimizin birlik ve beraberliğini korusun.”Denildi.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerini taşıyan araçlar, dualar eşliğinde yola çıktı.

img_4893

img_4888

img_4896