Ermenek’e Afet Konutları

Karaman’ın Ermenek ilçesinde afet konutlarının yapılacağı yerler belirlendi.

28 Temmuz 2013 tarih ve 28721 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararına göre Ermenek’in  Akcamescit, Keçipazar, Gülpazar, Başpınar, Kebendibi  Mahalleleri 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki Kanunun  2. Maddesine göre, Afet Bölgesi ilan edilmişti.

Afet bölgesi  olarak kabul edilen mahallelerde ikamat eden vatandaşlar için 256 adet afet konutu yapılması kararlaştırıldı. Afet konutları ile ilgili Ermenek Belediyesi’nden  bir açıklama yapıldı.

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen açıklamasında; “İlçemiz Akçamescid, Keçipazar, Gülpazar, Başpınar, Kebendibi Mahallelerinin afet bölgesi kabul edilmesi sebebiyle, o bölgede ikamet eden vatandaşlarımız için 256 adet Afet Konutları yapımında geri sayım başladı.

Güllük Mahallesi Ahmet Keleşoğlu Caddesi üzerinde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına tahsisli arsa üzerine toplam 256 adet Afet Konutu Yapımında yer belirleme çalışmaları bitti.

Güllük Mahallesi sınırları içerisine giren 690 ada 2 parsel, 695 ada 2 parsel, 691 ada 1 parsel ve 705 ada 1 parsel ‘ de toplam 10.397,00 m2 yüzölçüme sahip alana Afet Konutları yapımına en kısa sürede başlanacaktır.”dedi.