En İyi Denetçi Tüketicinin Kendisi

Sarıveliler’de En İyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir Projesi Eğitimleri.

Karaman genelinde öğrencilerimizde gıda güvenliği konularında farkındalık oluşturmak ve gıda güvenliği bilinci geliştirmek amacı ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından ”En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” konulu eğitim projesi yürütülmektedir. Bu çalışmalar ile Karaman’daki ilk ve orta öğretim kurumlarında; gıda güvenilirliğinin temel ilkelerini okullardan başlayarak tüm tüketicilere anlatmak ve öğretmek hedeflenmektedir.

Karaman Tarım İl Müdürlüğü2nden yapılan açıklamada; ”Proje tamamlandığında ilimizin tüm bölgelerindeki okullarında bulunan tüm öğrencimizin gıda güvenilirliği konusunda ve Alo Gıda 174 şikayet hattı hakkında bilgilendirilmeleri sağlanacak olup; gıdada güvenlik kavramının üretimden tüketime kadar olan sürecinin toplum tarafından öğrenilmesi ve benimsenmesi, gıda güvenilirliğinin gündemde tutulması, yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

En İyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir Projesi çalışmaları kapsamında Sarıveliler İlçemizdeki ilk ve ortaokullarda eğitimler düzenlendi. Sarıveliler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kamil KÜÇÜK’ün katılımı ile gerçekleştirilen eğitimler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı; Dumlugöze İlkokulu ve Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İmamhatip Ortaokulu, Ahmet Tufan Şentürk Ortaokulu, Göktepe YİBO (Yatılı Bölge Okulu), Göktepe İlkokulu, Adiller İlkokulu, 80. Yıl Ortaokulu olmak üzere 8 okulda yapıldı. Toplam 1.200 öğrencimize gıda güvenilirliği ve Alo Gıda 174 hattı hakkında bilgilendirme yapılmasında özveri ile çalışan, yoğun bir emek ve zaman harcayan başta İlçe Müdürümüz olmak üzere emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederiz”denildi.