Büyük Oranda Zarar Gördü

İl Tarım Müdürü Orhan Özçalık Karaman’da yaşanan Dolu ve aşırı Rüzgarın Tarım arazilerine büyük oranda zarar verdiğini açıkladı. Özçalık’ın yapmış olduğu açıklamadam;

“29 Haziran 2016 günü ilimizin bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli dolu ve rüzgar nedeniyle tarımsal ürünler büyük hasar gördü. İlimizin kuzeyi ile kuzeybatısı ile Kazımkarabekir ilçesinin genelinde hasar veren dolu, rüzgar ve su baskını: buğday, arpa, mısır, ayçiçeği, fasulye, şeker pancarı, nohut, patates, elma, aspir, kavun, karpuz, bağ ve sebze alanlarına büyük oranda zarar verdi.

İlimizde dolu ve rüzgarın etkili olduğu köylerde incelemelerde bulunan ve çiftçilerimizle görüşen İl Müdürü Orhan ÖZÇALIK; afetin % 30 ile % 100 oranlarında hasar verdiğini belirterek zarar gören alanlarda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 4 ekip oluşturularak teknik elemanlarca gerekli ön tespit çalışmalarının yapıldı.
İl Müdürlüğü olarak yaşanan afetle ilgili Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerin başlatıldığını söyleyen İl Müdürü ÖZÇALIK, zirai faaliyetlerin her zaman için doğal riskler tarafından etkilendiğini, bitkisel ve hayvansal üretimde meydana gelebilecek kayıpların önlenmesi ve azaltılmasında % 50 devlet destekli tarım sigortalarının yaptırılmasının önemine değinerek zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun .”dedi.