Bu yolun tarihi önemi var

Karaman’ın öyle bir ilçesi var ki, ona ulaşmak için bir başka ilden geçmeniz gerekiyor. Evet o ilçe Ermenek. Ermenek ilçemize ulaşmak için ya Mersin ilinden ya da Konya ilinden geçmeniz gerekiyor.

Ermenek için yol meselesi yüzyıllardır en büyük sorun. Öyleki Ermenekliler son Osmanlı Padişahlarından bile defaatle yol istemişler. Hatta Ermenek-Karaman yolunun yapılması için 1911 yılında hükümete çok ağır bir uslûpla telgraf çeken Ermenek Belediye Reisi Reşit Efendi yaşanılan sıkıntıları anlatmış.

Bugüne geldiğimizde ise Ermenek İlçemizin, İlimizle en kısa mesafeden ve hiç bir il sınırından geçmeden bağlayacak olan Ermenek-Tekeçatı-Bucakkışla-Karaman güzergahında geçen yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Ermenek halkı bu yol sayesinde bağlı oldu İle en kısa sürede ve hiç bir il sınırı geçmeden ulaşma imkanı bulacak. Yol yapım çalışmaları, biri Ermenek diğeri Karaman tarafından çalışan iki ayrı firma tarafından yapılıyor ve bu yıl sonuna tamamlanması bekleniyor.

Toplam 106 km olan yolun devlete maliyeti yaklaşık 62 Milyon TL. İşte, bu haftasonu Morcalı Köyü yakınlarında Şaban Uğurlu tarafından çekilen fotoğraflar;