2. El Araba Alırken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Araba almaya karar vermek

İnsanların bütçe durumu, ihtiyaçlarına göre değişmektedir. İlk kullanacak olan, eşine veya çocuğuna alacaksa, bütçe durumuna göre sıfır araç yerine ikinci el araba alma fikri biraz daha ağır basar. Bunun içinde olabildiğince küçük fiyatlar ile temiz, hasarsız sıfırına yakın araç almaya özen gösterilir. Gerek galerilerden, piyasadan ve araba pazarlarından ihtiyacımız olan aracı almak için ilk adımı atılmış olunur. Eğer ki alacağımız araba hakkında fikrimiz yoksa güvendiğimiz Aksoy Audi Servis  her konuda yardım alınabilir.

Dikkat etmemiz gereken hususlar

Dışına ve içine bakıp tertemiz ve parlak olan aracı biran önce almak isteriz. İkinci el arabalarda asıl önemli olan ve dikkat etmemiz gereken motor ve şasi numaralarının ruhsattaki ile aynı olup olmadığına bakılmalı, boya renginin tutup tutulmadığına, kazalı olup olmadığına, değişen parçaların olup olmadığına bakılması gerekir. Fenni muayenesine, maliyeye borcu olup olmadığına, üzerinde herhangi bir ipotek ve icra var mı yok mu kontrol edilmeli. Piyasa araştırması yaptığımız aracın yetkili servis ve yedek parçanın temini, fiyatı da önemlidir.

Almaya karar verdiğiniz araç DGS şanzımanise aracın vites geçişlerine, motor tamirinin yapılıp yapılmadığı ve sağlamlığı önem taşır bunu da alanında iyi olan ustalar anlayabilir. Aksoy Audi Servisindeki ustalara motorun bakımı ve kapağının çatlak olup olmadığına, contalarına, yağ akıtmasına, bujilerine, balatalarına, debriyaj ve frenlerine baktırılabilir ve kontrol ettirilebilir.

Tabiî ki yürüyen aksamın önemi kadar iç donamına koltuklarına klimanın veya kaloriferin ısıtıp ısıtmadığı, düğmelerine, cam sileceklerine, far ve sinyallerin çalışıp çalışmadığına, camların açılıp açılmadığına, içerden kapıların kilitlenip kilitlenmediğine, emniyet kemerlerini ve yedek lastiğini kontrol edilmelidir.

Araç ile yanımızdaki usta ile muhakkak test sürücüne çıkmalıyız ki içeriye motor sesi ile dışarıdan sesin gelip gelmediğini, yol tutunuşunu ve frenlerin ne kadar sağlam olduğunu deneyebilir ve aracı buna göre seçebiliriz.

Ebetteki bu konularda deneyimli ve müşterisinin memnuiyetine önem veren Audi Servis firmasına başvurulabilir ve araç firma güvencesiyle alınabilir.