Yenilenmeye Başlayın

Tıp alanında çığır açan devrim niteliğinde yeni tedavi yöntemleri konusunda Uzm. Dr. Hande Ulusal bilgilendiriyor. Tıp dilindeki adı mezoterapi olan tedavi, saç ve yüz başta olmak üzere vücutta her bölgeye uygulanmaktadır. Bu tedaviyi uygulayacak kişilerin deri hastalıkları konusunda uzmanlaşmış tecrübeli ve bilgi sahibi bir doktor olması tavsiye edilmektedir. Merdiven altı tabir edilen kişilerden ve yöntemlerden uzak durmak gerekmektedir. Aksi halde, büyük sağlık sorunlarıyla karşılaşmak söz konusu olabilmektedir.

Ciltteki Lekelerle Vedalaşın

Çok sayıda kişi, cildinde lekeler olmasından rahatsızlık duymaktadır. Bu rahatsızlığın sebebi, koruyucu olmayan cildin güneş ışınlarından olumsuz olarak etkilenmesi, sivilce izlerinin ciltte yerleşmesi, yaşlanmaya bağlı belirtiler ya da yeterli vitamin ve mineral alınmaması olabilmektedir. Günümüzde ciltteki lekeleri yok etmek için bir yöntem bulunmaktadır. Leke mezoterapisi adı verilen bu yöntem sayesinde, cilt altına cildi daha sağlıklı hale getirecek vitamin ve mineraller enjekte edilmektedir. Böylece cilt altındaki hücreler ve tabaka kendini yenilemeye ve lekeleri gidermeye başlar.

Tedavi lekelerin yoğunluğuna göre 4 ila 6 seans sürebilmektedir. Leke mezoterapisi sayesinde ciltteki koyu kahverengi renk lekelerin rengi açılmakta ya da tamamen kaybolmaktadır. Mezoterapi tedavisi göz altı morluğu oluşumlarında da etkili olmaktadır. Cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin enjekte edilmesiyle gözaltında bulunan hücreler de harekete geçecektir. Son seansın sonrasında 6 ay daha tedavinin etkileri devam etmektedir.

Yoğun bir göz altı morluğu oluşumu söz konusuysa, mezoterapi tedavisine takviye olarak bir takım kremler ya da ilaçlar doktor tarafından önerilebilir. Aynı zamanda, lazer uygulamasıyla birlikte mezoterapinin etkileri artırılabilir. Tedavi süresine, tedavinin krem ya da ilaçla birlikte devam edip etmeyeceğine doktor karar vermelidir. Bu tedaviyi daha önce uygulamış bir doktor tercih edilebilir.

Saç Tedavisi

Saç dökülmesini engellemenin prp saç tedavisi yaptıranlar tarafından yapılan yorumlardan sonra prp tedavisiyle mümkün olduğu anlaşılmaktadır. Bu tedaviyle, kişinin ayrıştırılan kendi kanının plazması kafa derisine enjekte edilmektedir. Saçlarında dökülme ya da güçsüzleşme sorununa karşı prp saç tedavisi yaptıranlar, oldukça memnun olduklarını ifade etmektedir. Herhangi bir acı ya da ağrının hissedilmediği seanslar kişiler için yorucu olmamaktadır.