Türk Kripto Para Borsaları ve Borsalarda Yer Alan Coin’ler Tek Yerde: 21 Milyon

Tüm piyasalarda anlık olarak veri takibi yapabilmek çok önemli ancak kripto para birimlerinde volatil bir seyir olduğu için farklı borsalardaki fiyatların anlık olarak takip edilebilmesi daha önemli bir hal alıyor. 21 Milyon, bir yandan kripto para birimlerinin fiyatlarını Türk Lirası bazında takip edebilmenize imkan tanırken, diğer yandan borsaların karşılaştırması, haber takibinin yapılması, borsa yorumlarının yapılması, farklı kritelerde karşılaştırma gibi pek çok avantaj sunuyor.

 

21 Milyon’un Özellikleri

 

Kullanıcılar 21 Milyon ile gündemin önemli haberlerine ve önemli gelişmelere ulaşım sağlayarak yatırım stratejilerini konumlandırabiliyor. Ayrıca 21 Milyon sayesinde kullanıcılar, Türk kripto para borsalarında yer alan kripto para birimlerinin TL bazından fiyatlarını anlık olarak takip edebiliyor ve borsalardaki farklı fiyatları yine TL bazında karşılaştırabiliyor. Bu da özellikle arbitraj yapan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

 

21 Milyon’da şu anda 9 adet Türk kripto para borsası ve 367 adet kripto para birimi bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre ilerleyen zamanlarda platforma daha fazla sayıda Türk borsası ve kripto para birimlerinin eklenmesi planlanıyor.

 

Öte yandan kullanıcılar “Türkiye’deki kripto para birimleri” sekmesini kullanarak coin’lerin; TL cinsinden fiyatlarını, 24 saatlik, 7 günlük ve 30 günlük fiyatlarını ve Türkiye’deki 24 saatlik hacimlerini anlık olarak görüntüleyebiliyor.

 

Bunlara ek olarak platformda “Kazandıranlar” ve “Kaybettirenler” olmak üzere iki sıralama bulunuyor. Bu sekmelerde kullanıcılar, hangi kripto para birimi son 24 saate, son 7 günde ve son 1 ayda ne kadar kaybettirmiş ya da ne kazandırmış görüntüleyebiliyor.

 

21 Milyon’un Avantajları

 

Platformda borsalar, “21 milyon puanı” adı verilen bir puanlama sistemine tabii tutuluyor. Platformun açıklamalarına göre, 21 milyon ekibi tarafından yapılan bu puanlama tamamen nesnel kriterlere göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken ise  platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanılıyor. Ayrıca belirlenen kriterler doğrultusunda puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.