Son Zamanlarda Dikkat Çekiyor: DYDX’de Neler Oluyor?

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, son zamanlarda dikkat çeken DYDX ve fiyat yorumları konusunda bir yazı kaleme aldı.

DYDX Nedir?

dYdX Zinciri, Cosmos SDK kullanılarak inşa edilen ve fikir birliği için CometBFT’den yararlanan bir proof-of-stake blok zinciri ağıdır. DYDX tokenı, dYdX topluluğu tarafından 2 Eylül 2023 tarihinde Snapshot oylamasında dYdX yönetişimi aracılığıyla kabul edildiği üzere, dYdX Zinciri için L1 protokol tokenıdır.

DYDX token sahipleri, dYdX Chain ağının güvenliğini sağlamaya ve yönetmeye katılmak amacıyla tokenlarını bir Validator çalıştırmak için kullanabilir veya tokenlarını bir Validator’a stake edebilir.

DYDX, dYdX Zinciri üzerindeki doğrulayıcılar tarafından, her kullanıcının wethDYDX Akıllı Sözleşmesine gönderdiği Ethereum tabanlı DYDX (ethDYDX) miktarına bağlı olarak 1-1 orantılı bir şekilde kullanıcılara dağıtılır.

DYDX tahsisi ethDYDX tahsisine dayanmaktadır. ethDYDX’in tahsisi, çeşitli yönetişim önerileri nedeniyle 3 Ağustos 2021’deki lansmanından bu yana değişti. Epoch 286’nın başlangıcı itibariyle ethDYDX’in güncellenmiş tahsisi aşağıdaki pasta grafikte yansıtılmaktadır.

DYDX Yorumları

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi DYDX‘in fiyatı son günlerdeki artışıyla dikkat çekiyor. Özellikle son 24 saatlik zaman diliminde yaşanan artış kripto para piyasasında dikkat çekiyor. Buna göre yüzde 30’luk artış sonrası bir balina da artıştan yararlanmak istiyor gibi görünüyor. Bu amaçla elindeki DYDX’i hareket ettiriyor. Bu gelişmeyi X sayfasından Lookonchain bildirdi.

Bu etkili oyuncu Kraken borsasına 4 milyon dolar değerinde 1 milyon adet DYDX token yatırdı. Bu hamlenin fiyat artışının olduğu bir zamanda gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Tokenlerin dalgalanmanın zirvesinde satılması halinde önemli bir sonuç ortaya çıkıyor. Buna göre balinaya yaklaşık 1 milyon 500 bin dolarlık önemli bir kâr sağlayabileceğini gösteriyor.