Solar Panel Fiyatları Nelere Bağlıdır?

Yenilebilir enerji insanların yaşamına girdiğinden beri sürekli olarak yeni yeni gelişmeler yaşanıyor ve güneş enerji sistemleri yenilebilir enerji sistemler içinde son derece önemli bir yer teşkil ediyor.

Güneş enerji sistemlerinin en majör parçası ise solar paneller zira güneş ışığını soğurarak elektrik elde etmeye yarıyorlar.  O yüzden de solar panel fiyatları sistem içinde ciddi bir yer teşkil ediyor.

Fiyatları belirleyen en temel unsurlar ise kurulacak olan sistemin toplam gücü, modeli, yerli veya yabancı olması, satıcı firmanın satış politikası, kullanılan malzemeler olmaktadır.

Solar Panellerin Kullanım Alanları

 

Solar panel fiyatları biraz da kullanım alanına bağlı olarak seçilecek ürüne göre farklılık gösterir. Bugün solar paneller birçok yerde karşımıza çıkmaktadır. Temel olarak baktığımızda karşımıza en çok çıktığı alanlar şunlardır:

  • Bina içi ve dışı aydınlatma sistemlerinde
  • Güneş enerji santrallerinde
  • Güneş enerjisi ile her türlü araçlarda
  • Tekne tarzında denizcilik için kullanılan araçlarında
  • Elektronik cihazlarda ( halka açık alanlarda şarj cihazı olarak gibi)
  • Artezyen kuyularından su çıkarma amaçlı olarak kurulan sistemlerde sıklıkla tercih edilerek elektrik maliyetlerinden tasarruf sağlanmaktadır.

Solar Panellerin Temel Özellikleri

Solar panel fiyatları hakkında bilgi verirken elbette özelliklerini bilmek gerektiğini gerçeğini de göz ardı etmemeli ki bu noktada da şunlar söylenebilir: Solar paneller modeli ne olursa olsun yüksek verimliliği olan sistemlerdir. İstenen her yere monte edilebilirler. Bugün piyasaya sunulan yeni öylesine özel tasarımlar vardır ki sadece çatılara değil bahçelere de kurulma olanağı vardır.

Solar paneller modüler bir yapıda olmalarından dolayı teknolojinin ilerlemesinin de verdiği katkı ile çok kolayca monte edilebilen ünitelerdir ve bakımı da oldukça kolay olduğundan ekstra masraf gerektirmezler.

Enerji sistemlerinin ulaşamadığı, az bir güneşin olduğu yerlerde bile rahatlıkla elektriğin üretilmesine olanak veren sistemlerdir. 10 yıl boyunca değişim gerektirmezler ve her türlü hava koşullarında doğru bir ürün ve doğru bir montaj ile problemsiz olarak çalışırlar

Neden Özellikle Güneş Enerjisi Sistemleri?

Solar panel fiyatları hakkında bu temel bilgileri verdikten sonra neden özellikle güneş enerjisi sistemlerini kullanmak gerektiği konusunda açıklama yapmak gerekirse öncelikle yüksek miktarda elektriğe gereksinim duyulan alanlarda elektrik faturası ödememek ve maliyetleri düşürmek için bu sisteme geçilmesi gerektiği gerçeğidir.

Bunun yanı sıra ödeme yaptıktan sonra herhangi bir başka ödeme yapmaya gerek yoktur ve kısa sürede kendi maliyetlerini çıkarmaktadır. Tüm bunlara ilaveten fosil yakıtların kullanılmasını önlemek ve ekolojik dengeye katkı sunmak için bu ürünlerin kullanılması gerektiği göz ardı edilmemelidir.

Üstelik güneş ülkemizin her yerinde bu sistemin kurulmasına yetecek kapasitedir ve hükümetimizin de bu alanda ciddi teşvikleri vardır.