Soğutma Sistemleri ve Buz Makineleri

Buz makineleri, buz yapmak için kullanılan buz sistemi ve malzemeleri grubunda yer alan bütün sistemlerin en genel adıdır. Buz makineleri aslında buz üreten buz makinesinin bir parçasıdır. Bu, evaporatörü ve buzun depolamaya dönüştürülmesi ve çıkartılması ile doğrudan ilgili ilişkili sürücüler/kontroller/alt çerçeveyi içerir. Çoğu insan bir buz jeneratörüne başvurduğunda, bu buz yapma alt sistemini tek başına, eksi soğutmayı kastediyorlar.

Tüm Soğutma Ekipmanları dört ana bileşenden yapılmıştır; evaporatör, kondenser, kompresör ve gaz kelebeği valfi.

Buz makineleri hep aynı şekilde çalışır. Kompresörün işlevi, düşük basınçlı soğutucu buharı yüksek basınçlı buhara sıkıştırmak ve kondansatöre teslim etmektir. Burada, yüksek basınçlı buhar yüksek basınçlı sıvıya yoğunlaştırılır ve düşük basınçlı sıvı haline getirmek için gaz kelebeği valfinden boşaltılır. Bu noktada, sıvı, ısı alışverişinin gerçekleştiği evaporatöre ve buzun oluşturulduğu yere yapılır. Bu bir tam soğutma işlemidir.

Ev Tipi Buz Makinesi

Ev tipi buz makineleri genellikle bir buzdolabının dondurucu bölmesinin içinde bulunurlar. Metal bir kalıptan hilal şeklindeki buz küpleri üretirler. Elektromekanik veya elektronik zamanlayıcı önce birkaç saniye boyunca bir solenoid valf açar ve kalıbın yerli soğuk su kaynağından su ile doldurulmasına izin verir. Zamanlayıcı daha sonra valfi kapatır ve buzun yaklaşık 30 dakika donmasını sağlar. Daha sonra, zamanlayıcı, buz küplerini hafifçe eritir, kalıbın içindeki düşük güçlü bir elektrikli ısıtma elemanını birkaç saniye açar, böylece kalıba yapışmazlar. Son olarak, zamanlayıcı, buz küplerini kalıbın dışına ve bir kutuya getiren dönen bir kolu çalıştırır ve döngü tekrarlanır. Kutu buzla doldurursa, buz, kutudaki buz seviyesi tekrar düşene kadar buz makinesini kapatan bir tel kolunu iter. Kullanıcı ayrıca buz üretimini durdurmak için tel kolunu istedi zaman kaldırabilir.

Endüstriyel Buz Makineleri Ve Soğuk Depolar

Endüstriyel buz makineleri piyasadaki en hızlı buz üreten makinelerdir. Endüstriyel buz makinesi tarafından üretilen buz mermi şeklindedir ve bulutlu, opak bir görünüme sahiptir. Buzun ilk Partisi, cihazı açıp su ekleyerek 10 dakika içinde yapılabilir. Su, suya batırılmış metal mandal ile küçük bir tüp içine pompalanır.

Bu ticari buz makineleri, hareketli su kullanarak buz kalitesini artırır. Suyun yüksek nikel içeriği paslanmaz çelik evaporatörü aşağı yönlü çalıştırılır. Yüzey donma altında olmalıdır. Tuzlu su dondurmak için daha düşük sıcaklıklar gerektirir ve daha uzun sürer. Genellikle deniz ürünleri ürünlerini paketlemek için kullanılır. Endüstriyel buz makineleri, flaker, ezilmiş, küp, sekizgen ve tüp gibi farklı boyutlarda buz yapabilir. Soğuk yüzeydeki buz tabakası istenen kalınlığa ulaştığında, tabaka, tabakanın ağırlığının istenen şekillere bölünmesine neden olan bir tel ızgarasına kaydırılır ve bundan sonra bir saklama kutusuna düşer. Düşen buz tabakaları endüstriyel tip soğuk depolar ın soğutma sistemleri için kullanılır.