SAMSUNLU OLMAK

Son zamanlar Samsun oldukça popüler bir şehir oldu. Bunda da medyada bulunan değişik haber çeşitlerinin rolü çok büyüktür. Samsun insanlarının sinirli ve garip olduğuna dair bir takım mizahi haberler sosyal medyada dönmektedir. Fakat Samsunlu olmak övünülecek kadar güzel bir şeydir.

İlk olarak bilinenin aksine Samsun oldukça modern bir şehirdir. Karadeniz bölgesinin en önemli şehridir. Hem refah seviyesi yüksek hem de doğal bir yapıya sahiptir. Yeşilırmak ve Kızılırmak gibi doğa harikalarının geçtiği bir şehir olmasıyla birlikte yeşil alan sayısı da oldukça fazla ve geniştir. Şehirleşmesine rağmen doğayı bozmadan, doğa ile uyum içerisinde gelişmiştir. Son zamanlarda Samsun sosyal medyada mizah konusu olmuştur. Fakat zaten Samsun güzel ve eğlenceli bir şehirdir. Samsun’a giden insanlar yüzlerinde bir gülümseme ile dönerler. Samsun mutfağının tadına bakanlar hayran kalır. Samsun’un doğasına, ağacına, denizine ayrı ayrı hayran olunur. Bu şehrin bir de futbol takımı vardır. Taraftarının kendisine gönülden bağlı olduğu Samsunspor oldukça sevilen ve başarılı bir takımdır. Samsun’un en önemli özelliklerinden biri de Kurtuluş Savaşı’nın ilk ayağı olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a güvenerek burayı Milli Mücadele’nin başlangıç noktası olarak kabul etmiştir. Nitekim de başarılı olmuştur.

Samsunlu olmak cana yakın olmaktır. Karadeniz insanının cana yakınlığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Hatta Samsun’un yerlileri gelen turistleri evlerinde ağırlayarak onlara Türk misafirperverliğini gösterirler. Samsun’a bir kere gelen zaten asla unutamaz ve bir daha gelmek ister. Bu temiz havayı, bu güzel ve antik şehri bir gören mutlaka bir daha görmek ister. Samsun, mavinin ve yeşilin adeta dans ettiği bir yerdir. Doğayı hiç bozmadan yerleşim yapılmış her alanda çok gelişmiş bir şehirdir.

Kaynak: Samsun Haberleri