Sahibinden Satılık Arsa Avantajları

Elindeki parayı karlı bir yatırıma çevirmek herkesin hayalidir. Bu hayali gerçekleştirmek sahibinden satılık arsa satın alarak mümkün. Arsalar özellikle son yıllarda oldukça yoğun talep gören yatırım araçlarıdırlar. Bunun en önemli etkeni ise arsa değerlerinin sürekli artmasıdır. Elbette tüm arsaların değerinden bir artış gözlenmez. Değer artışı sayesinde kar getirecek arsayı iyi analiz etmek gerekir. Aksi takdirde arsa alıp satarak kar etmek mümkün olmaz. Eğer arsa satın alarak kar etmek istiyorsanız dikkatli davranmanız gerekir. Yapacağınız en ufak hata dahi kar değil zarar etmenize neden olabilir. Arsa alarak kar elde etmek istiyorsanız sahibinden satılık arsa tercih etmeniz daha doğru bir karar olur. Sahibinden satılık arsa satın alarak komisyon bedeli ödemekten kurtulursunuz ve bu durumda kar etmeye başlamış olursunuz.

Sahibinden Satılık Arsa İlanlarını Nerden Bulunur

Sahibinden satılık arsa bulmak emlakçıdan satılık arsa bulmak karşılaştırıldığından biraz daha zor ve uğraştırıcıdır. Ancak doğru arsayı bulabilirseniz elde edeceğiniz kar bu uğraşmaya kesinlikle değecektir. Sahibinden satılık arsa ilanlarını bulmanın en kolay yolu internettir. İnternetteki siteler sayesinde arsa sahipleri emlakçı olmadan arsalarını satabiliyor. Bu durum arsa sahipleri için de daha avantajlı olduğundan sıklıkla internetten kendileri arsalarını satmayı tercih ediyorlar. Bu nedenle eğer internetteki bu siteleri ziyaret ederseniz karşınıza çok sayıda sahibinden satılık ilanı çıkacaktır. Sitelerdeki ilanların sayısının çok olması istediğiniz özelliklere ve bütçenize uygun arsayı bulma olasılığınızı da artırıyor. Eğer bu ilanlar arasında kayıp olmak istemiyorsanız aramaya başlamadan önce arsanızın hangi özelliklere sahip olmasını istediğinizi belirlemeniz gerekir. Bu sayede internet sitelerinde satılık arsa ararken işiniz daha kolay olur ve aradığınız arsayı daha kısa sürede bulursunuz.

Noterin Satış Sözleşmesinde Ki Önemi

Satış sözleşmesi ne satın alırsanız alın önemlidir. Bir satış sözleşmesinin içeriği size hangi hakları sağladığını ve hukuki sınırlarınızı belirler. Ancak bir satış sözleşmesinin size haklar sağlaması ve hukuki geçerliliği olması gerekir. Aksi takdirde satış sözleşmesinin hukuki bir geçerliliği olmaz ve bu durumda size herhangi bir hak sağlaması da mümkün değildir. Eğer satış sözleşmesinin noter huzurunda imzalarsanız haksız bir durum ile karşılaştığınız takdirde bununla mahkemeye gitme ve delil olarak sunma imkânınız vardır. Ancak bu durum sadece satış sözleşmesi noter huzurunda imzalandı ise geçerlidir. Eğer satış sözleşmesi noter huzurunda imzalanmadıysa kendinizi anlatmanız oldukça zor olabilir.  Satış sözleşmesini dikkatle okumanız ve noter huzurunda imzalamanız durumunda hukuk sizin tarafınızda olur.