RUSYA İHRACAT VE İTHALAT

Uluslararası karayolu tır taşımacılığı alanında ki başarıları ortada olan lojistik kuruluşu ŞAH LOJİSTİK Türkiye-Rusya ticari ilişkilerinin kısa bir süre yaşanılan sıkıntının ardından tekrar normal seyrine dönmesi ile birlikte çalışmalarını hızlandırarak Rusya piyasasına hızlı bir giriş yapan firma Rusya’nın başta başkent Moskova olmak üzere kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar tüm bölgelerine nakliye seferleri düzenlemekte, komple ve parsiyel tır taşımacılığında önemli ve başarılı işlere imza atmaktadır.

Haftalık düzenli olarak İstanbul depolarından Moskova varışlı olmak üzere parsiyel ve kargo yük taşımaları yapmakta olan firma ebat ve ağırlıkları itibarı ile konumlandırılarak tırlar içerisine yerleştirilen  yükleri İstanbul gümrük noktalarında gümrüklemenin ardından hareket ederek ortalama 6-7 günlük bir sürenin ardından Moskova gümrük noktalarına ulaştırmaktadır.

Rusya nüfus yoğunluğu bakımından yaş sebze meyve tüketiminde oldukça etkili bir ülke olması ve topraklarının bu tür ürünlerin yetişmesine uygun olmaması münasebetiyle bu tür gıda maddelerinin büyük çoğunluğunu Türkiye’den temin etmektedir. Ülkemizin neredeyse tüm bölgeleri tarıma elverişli topraklara sahip bulunduğundan sebze meyve türleri bolca yetiştirilmektedir. Üretilen bu ürünlerin Rusya’ya nakliyesi soğutuculu frigo kasa tırlar ile yapılmakta, ve bu sevkiyatların büyük bölümünde adından sıkça söz ettiren, taşımacılık sektöründe söz sahibi olan ŞAH LOJİSTİK Rusya nakliye firmaları içerisinde etkili çalışmalar yapmakta olan bir kuruluş olması hasebiyle bünyesinde bulunan frigo dorse tırlar ile düzenli olarak soğuk zincir tır nakliye hizmetleri sunmaktadır.

Rusya gabari dışı ağır nakliyat konularında da hatırı sayılır nispette faaliyetler geçekleştiren firma gabari dışı durumda bulunan her türlü ağır nakliye yükünü havuzlu ve uzamalı dorseleri bulunan lowbed dorse tırlar ile sigortalı ve izin belgeli olarak oldukça güvenli bir şekilde sevk edebilmektedir. Aynı zamanda konteyner kilitleri bulunan açık dorseli tırları ile konteyner nakliye işlemlerini de yapabilen ŞAH LOJİSTİK sektörde çeyrek asra yakın bir zaman dilimini geride bırakmış, bu süre zarfında lojistik sektöründe edindiği bilgi, birikim ve tecrübeleri ile Türkiye-Rusya arası lojistik alanının nabzını tutabilen bir konuma sahip olmuştur.

Haber kaynağı: Şah Lojistik