Meteoroloji duyurdu: Pastırma yazı bitti, kış geliyor

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu gece Çanakkale’nin güneyi ve Balıkesir’in batısında ise yağışlar oldukça kuvvetli olacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Hava durumu raporuna göre, ülkenin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava durumu bekleniyor. Özellikle Kuzey Ege kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.
Kuvvetli Yağış UyarısıYağışların bu gece saatlerinde Çanakkale’nin güneyinde ve Balıkesir’in batı kıyılarında kuvvetli olması öngörülüyor. Bu nedenle olumsuz durumlarla karşılaşmamak için dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.Kuvvetli Rüzgar UyarısıBu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de güneyden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Beklenen rüzgarın sebep olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.Hava SıcaklığıKuzeydoğu kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların devam edeceği öngörülüyor.
KARAMAN’DA HAVA NASIL OLACAK? 
Yapılan hava tahminlerine göre, Karaman ve ilçelerinde önümüzdeki beş gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak. Ancak pazartesi ve salı günü günü yer yer sağanak yağış etkili olacağı tahmin ediliyor. 
10 Kasım, CumaParçalı bulutlu hava bekleniyor. Sıcaklık 5 ila 20 derece arasında olacak.
11 Kasım, CumartesiYine parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklık ise 7 ila 23 derece arasında olacak.
12 Kasım, PazarBulutlar hafifçe artacak, fakat hava hala parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık 10 ila 22 derece arasında seyredecek.
13 Kasım, PazartesiHava daha da bulutlanacak ve yer yer sağanak yağışlarla karşılaşabiliriz. Sıcaklık 9 ila 21 derece arasında olacak.
14 Kasım, SalıSağanak yağışların devam edeceği bir gün olacak. Hava çok bulutlu olacak ve sıcaklık 8 ila 21 derece arasında olacak.