Matlaşmış Mermer Parlatılır mı?

Dış cephe yani ev dışında kullanılan mermerlerin zamanla yıpranarak parlak görüntüsünü ve estetiğini yitirdiği, mat ve kirli bir görünüme kavuştuğu sıklıkla görülen bir durumdur. Matlaşmış mermer ev içinde sık kullanılan bölgelerde de görülebilir.

Mermer böyle durumlarda yenilenmek istendiğinde genellikle kristalize etmek, silmek ya da parlatmak gibi yöntemler sıkça duyulur hale geldi. Matlaşmış mermeri değiştirmek yerine kullanılan bu kelimeler ne işe geliyor? Matlaşmış mermeri yerinden sökmeden nasıl parlatabiliriz?

Öncelikle mermer parlatma matlaşan mermer yüzeylerini daha önceki estetik görüntüsüne kavuşturmak için kullanılabilecek en etkili yöntemdir. Bu işlem öylesine etkilidir ki, mermeri değiştirmek gibi oldukça zahmetli bir işten sizi kurtardığı gibi, hiçbir taş yerinden oynatılmadan uygulanırken, gözle görülmeyecek ultra incelikler bile tespit edilerek düzeltme yapılır.

Mermer parlatma, uzman firmaların işin profesyoneli olan personelleri tarafından yaptığı bir uygulamadır. Mermerin özellikleri, kaç yıldır kullanıldığı ve aşınmaya en fazla sebep olan durumlar keşfedilir. Özel ithal edilen makineleri kullanmak için eğitim alan personeller, ince abrasiv elmasları makine içine yerleştirir. Matlaşmış mermer yüzeyinin rengine uygun olarak taş ve özel kimyasallar, uygulanacak makine içine karışım olarak hazırlanır. Hiçbir mermer yerinden oynatılmadan makine ile yüzey üzerinden bölge bölge geçilir. Her bölge için atılan adımda makine, gözle görünmeyen çizik ve hasarları da tespit eder. Uygulama devam ettikçe mermer yüzeyindeki pürüz giderilerek parlaklık yeniden ortaya çıkarılır. İşlem sonucunda mermer yüzey ışığı yansıtabilecek derecede parlaklığı ulaşarak, estetik zevke yeniden uygun hale gelir.

Zahmeti en aza indirerek işi profesyonellere teslim etmek isterseniz, çalışma prensibi gereği müşterilerine komple bir çözüm sunan Uytaş Restorasyon uzman kadrosu ve özel makineleri bu mermerlerini yeniden şık görünümüne kavuşturur.