Yardım Tırları Yola Çıktı

Karaman’dan Suriye Türkmenlerine 5 Tır dolusu yardım ve ihtiyaç malzemesi gönderildi.

MÜSİAD Karaman Şubesi, Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eli uzatarak 5 TIR dolusu gıda gönderdi.

Yardım TIR’ları, cuma namazı sonrası Aktekke Kent meydanından dualarla uğurlandı. Yardım TIR’larının uğurlanması için düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, MÜSİAD Karaman Şubesi Başkanı Turgay Baş ile vatandaşlar katıldı.

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan MÜSİAD Karaman Şube Başkanı Turgay Baş, “Suriye’de vatanı için canını ortaya koyan Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Biz Karaman MÜSİAD üyeleri olarak Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün 5 TIR dolusu gıda malzemesini kardeşlerimizin yaralarına merhem olması için gönderiyoruz. Yarın gerekirse sınırlarımızı aşar yaralarını sararız. Çanakkale olur geçit vermeyiz” dedi.

Baş, konuşmasının sonunda sınırlarımızı aşanlara haddini bildiren Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yanında olduklarını sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmalardan sonra dua edilirken, içinde makarna, un, bisküvi, kek, pirinç ve giysi malzemelerinin bulunduğu 5 TIR Suriye sınırına gitmek üzere yola çıktı.