Su Böreği Yapımı ve Püf Noktaları

Türk mutfağının en zor ve en zahmetli yemeklerinden bir tanesi olan su böreği yapım aşamasında en fazla zahmeti ortaya koyan yemeklerden bir tanesi olsa da Türk insanının vazgeçemediği lezzetler arasında yer almakta ve günün her öğününde tüketilmesi ile de bilinmektedir. Malzeme açısından detaylı olmamasına karşın yapım noktasında oldukça zaman harcayacağınız bir gıda ürünü olarak kendini gösteren su böreği lezzet açısından mükemmel seviyede yer alması ile de tanımlanmaktadır.

Basit malzemelerden meydana getirilen su böreğinin içerisinde yer alacak olan malzemeler; 1 kilo un, 150 gram tereyağı, 1 bardak sıvı yağ, 5 yumurta, Yarım kilo beyaz peynir, Yarım demet maydanoz, Tuz ve su kullanılarak bu börek yapımının yapımında da tercih edilmektedir.  Yapım aşamasında ilk olarak hamuru hazırlayarak; 12 eşit parçaya bölebilirsiniz. Bu arada da söz konusu su böreği türünün iç kısmını da hazırlayarak; peynir rendeleme işleminin yanında maydanozları da parçalamaya başlayabilirsiniz.  Bundan sonra da 12 parçadan birinin içerisine hazırladığınız malzemeleri dahil ederek; tuz ilavesi de yapabilirsiniz. bu tür işlemi her parçaya uyguladıktan sonra sıcak suda haşlama işlemine başlayabilirsiniz. daha sonra da yağlı bir tava içerisinde de ocakta kısık ateşte pişirme işlemine dahil ederek servis edebilirsiniz.

Su böreğinin yanı sıra ıspanaklı börek gibi seçenekleri de sitemiz üzerinden sipariş ederek; daha kolay bir biçimde tüketme işlemi içerisinde de yer alabilirsiniz. Börek siparişi verecek olan kişiler; yemek zevklerine uygun bir biçimde yer alacak çeşitleri de kısa bir zaman dilimi içerisinde edinebilecek ve bu anlamda da börek seçeneklerini tercih etme işleminde de başarılı olacaklardır. Bu alanda da gerekli memnuniyet sitemiz tarafından devamlı olarak da sağlanacaktır.