Rahmetli Gazi Özbek’e 45 yıl sonra madalya ve berat verildi

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Yukarı Çağlar Köyü nüfusuna kayıtlı, Kıbrıs Gazisi, Abdullah Özbek’e vefatının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen madalya ve beratı verildi.

1974 Kıbrıs Barış Harekâtında görev yapmış, Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Yukarı Çağlar Köyü nüfusuna kayıtlı, 1 Ocak 1938 doğumlu, Kıbrıs Gazisi  Abdullah Özbek, İzmir’de vefat etmesinin ardından, 14 Şubat 2010 tarihinde Balçova’da düzenlenen askeri törenden sonra Urla’da toprağa verildi.

Kıbrıs Gaziliğinin 45’inci, ölümünün 9’uncu yıldönümünde, 20 Haziran 2019 günü Kıbrıs Barış Hareketi Gazilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen madalya ve beratlarını verildi.

İzmir Valiliği tarafından verilen haber:

“Vali Ayyıldız, Kıbrıs Barış Hareketi Gazilerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Tevdi Edilen Madalya ve Beratlarını Verdi

İzmir Valiliği (BHİ) İzmir Valisi Erol Ayyıldız, ilimizde bulunan Kıbrıs Barış Harekâtında gazi olan kahramanlarımız için düzenlenen Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” törenine katıldı. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına gösterdikleri feragat, fedakârlık ve kahramanlıklarının nişanesi olarak, barış harekâtına katılan toplamda 266 gazimize Vali Ayyıldız ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile madalya ve beratlarını takdim etti.  Törende, Vali Ayyıldız kahraman gazilerimize göstermiş oldukları üstün cesaret ve fedakârlıklardan dolayı şükran ve minnet duygularını iletti. 

Sabancı Kültür Merkezi’ndeki törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Burhan Suat Çaplayan, Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran, Deniz Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosu İpal Enmin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın,  mülki, idari, adli ve askeri erkân, şehit ve gazi dernekleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazilerimizin değerli aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, berat kararının okunması ile devam etti. 

Vali Ayyıldız, “Kahraman Gazilerimize Bir Kez Daha Göstermiş Oldukları Üstün Cesaret Ve Fedakârlıklardan Dolayı Şükran ve Minnetlerimi Sunuyorum”

Törende konuşan Vali Ayyıldız,  Bu çıkartma ve zafer neticesinde Kıbrıs Türlerinin yaşamış olduğu 11 yıllık zulmü ve katliamı sonlandırarak şehit olmak için gözünü kırpmadan mücadelede eden ancak şehitliğin nasip olmadan yaşayan şehitler olarak siz değerli gazilerimize de şükran ve minnetlerimi sunuyorum.  Bu kapsamda; Bakanlığımızdan gelen listeler dâhilinde, Kıbrıs Türklerinin can güvenlikleri ile hak ve hürriyetlerini canları pahasına korumuş olan siz değerli gazilerimize madalyalarını bizzat takdim etmenin gururunu yaşıyoruz. Devlet Övünç Madalyası Törenimizi onurlandıran Sayın konuklarımıza en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyor ve kahraman gazilerimize bir kez daha göstermiş oldukları üstün cesaret ve fedakârlıklardan dolayı şükran ve minnetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Tören madalyaların takdimi ve çekilen toplu fotoğraflarla son buldu.”