Midesinden 9 buçuk kiloluk tümör çıktı

Konya’da uzun süre karın ağrısı çeken 60 yaşındaki Mehmet Balcı’nın midesinde tespit edilen 45 santimetre büyüklüğünde, 9 kilo 650 gram ağırlığındaki tümör gerçekleştirilen ameliyatla alındı.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde ikamet eden 60 yaşındaki Mehmet Balcı, aylarca karın ağrısı şikayetiyle bir çok doktor gezdi. İlk etapta rahatsızlığına teşhis konulamayan Mehmet Balcı’nın midesinde tümör olduğu fark edildi. Hastalığı fark edildikten sonra farklı hastanelere giden Mehmet Balcı, verilen ilaç tedavisinden bir sonuç alamayınca kendisini ameliyat edecek doktor aramaya başladı. Rahatsızlığı giderek artan Mehmet Balcı, Ermenek’teki bir doktorun tavsiyesi üzerine Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu’na başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda ameliyata alınan Mehmet Balcı’nın midesindeki 45 santimetrelik 9 kilo 650 gram ağırlığındaki tümör çıkarıldı.

Yaklaşık 8 ay önce midesindeki rahatsızlık için hastaneye gittiğini ifade eden Mehmet Balcı, doktorların ilaç tedavisi verdiğini ancak rahatsızlığının giderek arttığını anlattı. Farklı hastanelere başvurmasına rağmen ilk etapta midesindeki tümörün fark edilmediğini ifade eden Mehmet Balcı, daha sonra ise tespit edilen tümörü çıkarabilecek doktor aradığını söyledi. Balcı, tümörün Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu tarafından midesinden çıkarıldığını kaydetti.

Hastanın ilk kontrollerinde mideden kaynaklı 45 santimetrelik bir kitlenin olduğunu bu kitlenin de midede nadir görülen stromal tümör olduğunu fark ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, tümörün büyüklüğü nedeniyle akciğer başta olmak üzere diğer organlara ciddi baskı yaptığını anlattı. Tümörü ameliyatla çıkarmaya karar verdiklerini belirten Prof. Dr. Erikoğlu, “Kitle tüm mideyi tutmuş. Karın arka duvarındaki damarları sarmış, kalın bağırsağın büyük bir kısmını invaze etmişti. Biz de tüm mideyi ve kalın bağırsağı geniş bir şekilde çıkartıp kitleyi de damarların üzerinden temizledik” dedi.

Prof. Dr. Erikoğlu, hastanın midesinden çıkarılan tümörün 45×45 santimetre uzunluğunda ve 9 kilo 650 gram ağırlığında bir kitle olduğunu söyledi.