Kiralık Araca Verilen Hasarlar

Samsun Oto Kiralama şirketlerinden alacağınız araçlar, size kiralanmadan önce kontrol edilir. Araçların tüm özellikleri sorunsuz çalışırken teslim alırsınız. Sizden önceki kiracı aracın herhangi bir özelliğine hasar verdiğinde ve kullanılmaz hale geldiğinde, aracı teslim alacağınız zaman hasar düzeltilmiş olacaktır. Hasar onarılmaz ise;  size aracın kullanılmaz durumdaki özelliği söylenir ve o özellikten mesul olmazsınız ve mesuliyet kabul etmezsiniz.

Samsun Araç Kiralama bünyesinden kiralamış olduğunuz araçlarda, kazara hasar verdiğiniz fonksiyonlardan siz sorumlu tutulursunuz. Yaptığınız yolculuk esnasında, radyonun üzerine su döküldüğünü ve elektronik cihazın bozulduğunu düşünelim, bu durumda gerekli işlemleri yaptırmakla yükümlü ve ya gerekli işlemlerin ücretini ödemekle yükümlü olabilirsiniz.

Kiralamış olduğunuz araçlarda, sizin dikkatli kullanımınız dahilinde; elinizde olmayan sebeplerden dolayı arızalanan parçalarda; mesuliyet reddedebilirsiniz. Samsun Rent A Car firmalarının yapacağı araştırmalar sonucunda fabrikasyon hatası olduğu fark edilirse, aracınız sizden teslim alınır ve yaşadığınız üzücü olayın kolay unutulması için, aynı model araç ya da bir üst model araç ile ücretsiz değişim yapılmaktadır.

Kiralamış olduğunuz araç ile yaptığınız bir kaza sonrasında, derhal polisi ve kiralamış olduğunuz şirketi arayın. Kiralayan şirket size, yapmanız gerekenleri söyleyecektir. Gelen polis ekipleri, sizlere alkol ve uyuşturucu madde testi yapacaklardır, bunun raporunun tutulmasını sağlayın. Trafik kurallarına uygun bir şekilde kullanmış olduğunuz araçlardaki hasarlar sigorta tarafından karşılanır. Ancak karşı taraf, ilerleyen zamanda size bir manevi tazminat davası açarsa ve kazanırsa bunun ücretlerini siz karşılamakla yükümlüsünüz.