IAAF Çocuk Atletizmi Ermenek’te Büyük İlgi Gördü

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun “1 Milyon Süper Çocuk” sloganıyla Türkiye’nin her köşesine ulaşmayı hedeflediği “IAAF Çocuk Atletizmi Projesi”nin 49. durağı Karaman’ın Ermenek ilçesi oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen proje il ve ilçe demeden Türkiye’yi kucaklamaya devam ediyor.

2-3 Haziran tarihlerinde Ermenek’te gerçekleşen seminerde büyük çoğunluğu sınıf öğretmenlerinden oluşan 77 kursiyer katıldı. 2 gün devam eden seminerde kursiyerlere teorik ve uygulamalı dersler verilirken bölge okullardan yaklaşık 138 öğrenci eğlenceli atletizmle tanıştı.

Yoğun geçen seminerde kursiyerlere uygulamalı eğitimlerin yanı sıra “Y” nesli ve Çocuk Atletizmine Giriş, Antrenmana Geçişte Fizyolojik Uyum, Çocuk Atletizmi, Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım, Madde Bağımlılığı ve Çocuklar ve Fair-Play gibi eğitimler verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz, projenin her geçen gün büyük ilgi görerek Türkiye çapında yaygınlaşmasının önemine işaret ederek, “Ermenek’te gördüğümüz ilgi gelecek konusunda umutlu olmamız için iyi bir işaret. Çünkü öğrencilerimizi yetiştirenler öğretmenlerimiz çocuk atletizmine ilgi gösteriyor. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteren en önemli veri” dedi.

“Eskimeyen Değerler” unutulmadı

Proje kapsamında “Geçmişine Değer Vermeyenler, Geleceğine Yön Veremezler” sloganı ile programa eklenen “Eskimeyen Değerler” bölümünde Türk atletizminin değerleri ile Ermenek’te spora katkı sağlayan isimler kursiyerlere tanıtılarak ödülleri verildi.

Ödül alan isimler ise, Milli Atletler Sermet Timurlenk ve Mirza Egeli, Ermenek Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Ermenek Milli Eğitim ve Gençlik Spor Müdür Vekili İsmet Kırındı ile projenin Ermenek’e gelmesinde büyük çaba harcayan atlet ve antrenör Melihşah Katman oldu.

Törenin ardından sertifikalarını alan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince Halk Eğitim Merkezlerinde istihdam edilme fırsatını da yakalamış oldu.

 

Başlıksız-2

ermenek

IMG_2179

IMG_2190

IMG_2242

IMG_2285