Ermenek Devlet Hastanesinde Endoskopi Dönemi

Ermenek Devlet Hastanesinde Endoskopi Dönemi Başladı.

Kamu Hastaneleri Kurumu Karaman Genel Sekreterliğine bağlı Ermenek İlçe Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi işlemleri anestezi altında yapılmaya başlandı.

Ermenek İlçe halkı için büyük şans ve fırsat olarak değerlendirilen endoskopi ünitesi sayesinde mide ve barsak şikâyeti olan hastaların Karaman’a veya diğer büyük merkezlere gitmelerine gerek kalmadı. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nergiz AKSOY tarafından gerçekleştirilen endoskopi işlemleri ile gastrit, reflü, ülser gibi mideye yönelik hastalıklar ile kolonoskopik inceleme ile de kalın barsak hastalıkları teşhis edilerek tedavileri yapılıyor.

Ermenek Devlet Hastanesinde gelişmiş aletler, tıbbi donanım ve deneyimli personel ile yapılan işlemlerin daha konforlu olması için de anestezi doktoru tarafından hastalar kısmi olarak uyutuluyor. (Sedasyon)

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nergiz AKSOY, mide veya barsak ile ilgili şikâyetleri olan vatandaşların öncelikle polikliniklere başvurmalarını isteyerek yapılan ön değerlendirme ve tetkikler neticesinde poliklinik doktorları tarafından uygun görülürse hastalara endoskopi ve kolonoskopi işlemleri için randevu verildiğini vurguladı.

IMG-20161102-WA0004

thumbnail_IMG-20161102-WA0007