Ermenek Devlet Hastanesinde Bel Fıtığı Ağrıları “Ağrı Tedavisi” İle Gideriliyor

Ermenek Devlet Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Fikret Salık bel fıtığına bağlı bel ve bacak ağrılarını azaltan hatta bazı hasta grubunda ağrıyı tamamen kesmek de başarı ile uygulanan epidural enjeksiyon uygulaması ile hastalarına cerrahsız ağrı tedavisi sunuyor.

Uz. Dr. Fikret Salık uyguladığı ağrı tedavisi ile,  epidural (belden)enjeksiyonla yapılan steroid ve lokal anestezik ilaç kombinasyonu ile ağrının giderilerek hastanın normal yaşamına dönmesinin ve gerekiyorsa fizik tedavi ve egzersiz programına ağrısız katılmasının amaçlandığını belirtti.

Epidural steroid uygulamasının etkisinin hastadan hastaya değiştiğini vurgalayan Dr. Salık hastalığının ilk altı ayında yapılan müdahale sonucunda % 80 ila 90 hastada iyileşme görüldüğünü, daha geç olgularda ise  % 50 ila 70 hastada da 2 ay ile 1,5 yıl ve üzerinde bir süre rahatlama sağlandığını açıkladı.

“Hastanın uygulama sırasında narkoz ile uyutulmasına gerek kalmadan ortalama 30 dakikada işlem tamamlanıyor” diyen Anestezi Uzmanı Dr. Fikret Salık şöyle devam etti:

“Bel fıtığı, hastaların yaşam koşullarını oldukça olumsuz etkileyen, hayat kalitesini düşüren, hastaların günlük aktivitelerini kısıtlayan, mesleklerini dahi yerine getirmelerine çoğunlukla müsaade etmeyen bir hastalıktır. Ermenek ve çevresinde halkın maden işçiliği gibi ağır işlerde çalışmaları, bağ bahçe işleriyle yoğun olarak uğraşmaları nedeniyle ilçemizde bel fıtığı oldukça fazla görülüyor. Genelde ameliyat olması gereken bu hastalar endişe ve mesleklerini devam ettirme zorunluluğundan dolayı ameliyat olmaktan maalesef kaçıyor.”

Bel fıtığı şikâyetleriyle Ermenek Devlet Hastanesine başvuran ve ameliyat önerilmesine rağmen kabul etmeyen veya ameliyat olmaya imkânı olmayan hastalara ağrı tedavisini anlattıklarını söyleyen Uz. Dr. Salık “yapılan işlemin ameliyata alternatif olmadığı, beyin cerrahisi uzmanları tarafından önerilen ameliyatın yerini alamayacağı ve ameliyat olmadıkça kesin çözüm olmayacağını da mutlaka hastalarımıza açıklıyoruz” dedi.

Fikret Salık uygulama sonucunda pek çok hastadan olumlu geri dönüşler aldıklarını hatta en son ağrı tedavisi gören hastanın bu işlem için Mut’tan geldiğine dikkat çekti.