Beş Cana Karşı Beş Müebbet İstemi

Karaman’ın Ermenek ilçesinde, 27 Haziran 2015 tarihinde, boşandığı eşi Şerife Şahin ile 4 akrabasını öldüren 26 yaşındaki Hakan Narlı hakkında, ‘tasarlayarak kendisini savunamayacak kişiyi öldürme, yakın akraba ve adam öldürme’ suçlamalarından 5 ayrı müebbet cezası, ayrıca, ‘mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal etme ve tehdit’ suçlamalarından, 1 yıl 4 ay ile 7 yıl arasında hapis cezası istemiyle, Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde, 27 Haziran 2015 tarihinde, boşandığı eşi Şerife Şahin ile 4 akrabasını öldüren 26 yaşındaki Hakan Narlı hakkında, ‘tasarlayarak kendisini savunamayacak kişiyi öldürme, yakın akraba ve adam öldürme’ suçlamalarından 5 ayrı müebbet cezası, ayrıca, ‘mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal etme ve tehdit’ suçlamalarından, 1 yıl 4 ay ile 7 yıl arasında hapis cezası istemiyle, Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede dikkat çeken ayrıntı ise Antalya’da lüks bir sitede yaşayan ve kendisini ‘Cinci Hoca’ olarak tanıtan 40 yaşındaki Tali Yüksel Yeşilot’un, katil zanlısı Hakan Narlı’yı eşi, kayınvalidesi, baldızları ve yakınlarını öldürmesi için telkinde bulunduğu iddiası ve ‘kasten öldürmeye azmettirme ve dini inanç ve duygularını istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçlamasıyla ilk sanık olarak yer alması.

Cumhuriyet Savcısı Dilek Bozlar Keleşoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, cinayetin gerçek nedenin katil zanlısı Hakan Narlı’nın boşandıktan sonra öldürdüğü eski eşi Şerife Şahin ile öz babası Ahmet Narlı arasında yaşanan bir ilişki olduğu ileri sürüldü.

Yapılan soruşturma sonucunda Hakan Narlı ve Şerife Şahin’in daha önce evli oldukları ve bir çocukları bulunduğu belirlendi. Hakan Narlı’nın babası Ahmet Narlı, Konya’da ikamet ederken tanıştığı ve çevresinde ‘Cinci Hoca’ olarak tanınan Tali Yüksel Yeşilot’u telefonla arayarak, gelini ve oğlu arasında anlaşmazlık olduğunu belirtip, barıştırmasını istedi. Ermenek’e gelen Tali Yüksel Yeşilot, öldürülen gelin Şerife Şahin ile görüştü. İddiaya göre, bu görüşmede Şahin, Yeşilot’a kayınpederi Ahmet Narlı ile birkaç defa cinsel ilişkiye girdiğini, bu nedenle bir çocuk düşürdüğünü belirterek, “Eşimin yüzüne bakamıyorum. Bu yüzden boşandım.” dedi.

Tali Yüksel Yeşilot ise bu görüşmeden elde ettiği bilgiyi Hakan Narlı ile paylaştı. HTS cep telefonu kayıtlarından elde edilen bilgilere göre, “Bunlar nasıl insandır. Bunların hakkı kurşundur. Eski eşin ayrıca kuzeni olan Hüseyin Akkulak ile evlenecek.” diyerek Hakan Narlı’yı cinayete azmettirdi. Bunların yanı sıra yapılan büyülerin de bozma karşılığı olarak, Şerife Şahin, ailesi ve Narlı ailesinden 80-90 bin lira civarında para aldı. Hakan Narlı ise ise sık sık eski eşini ve onun ailesini tehdit etmeye başladı. Olaydan önce 4-5 gün boyunca eski eşinin evini gözetledi. Tüfeğine 9 ve 3 numara karışık fişekler yerleştirip, yakınlarına, “9 ve 3 numara fişekleri yiyen adamın kurtulma şansı yok.” dedi. Ancak yakınları onun cinayet işleyeceğine ihtimal vermedi.

Olay günü eski eşinin evinin yakınlarında bekleyen Hakan Narlı, onun evleneceği kuzeni Hüseyin Akkulak ile beraber pazardan döndüğünü görünce, önce Hüseyin Akkulak’a, daha sonra kayınvalidesi Ayşe Şahin’e, ardından eve girip odada gizlenen eski eşi Şerife Şahin’e, aynı odada bulunan baldızları 13 yaşındaki Şeyma ile 14 yaşındaki Şeyda Şahin’e, av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Hakan Narlı, eski eşi Şerife Şahin’i öldürmek amacının olduğunu ancak Hüseyin Akkulak ile kayınvalidesi Ayşe Şahin’i öldürdükten sonra olayın heyecanı ile iki küçük baldızını ve eski eşini öldürdüğünü söyledi.

Azmettirici olarak, Hakan Narlı ile aynı cezayı alması istemiyle iddianameye sanık olarak giren Tali Yüksel Yeşilot ise suçlamaları reddetti. Amacının iki insanı birleştirmek olduğunu belirten Yeşilot, “Hoca filan değilim. Büyü filanda bozmadım. Ahmet Narlı’nın daveti üzerine Ermenek’e gittim. Benden rica ettiler karı-kocanın yeniden birleştirmem için. Şerife Şahin bana kayınpederi ile balığa gittikleri sırada cinsel ilişkiye girdiklerini söylemişti. Ben kimseyi cinayete azmettirmedim.” dedi.

Olayla ilgili dava önümüzdeki günlerde görülecek.