AV YASAĞI BAŞLADI!

17 Mart 2017 Cuma günü Karaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlığına av yasakları ve amatör balıkçılık konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz YÜREKLİ, İl Jandarma Komutanlığından ve İlçe Müdürlüklerimizden konu sorumlusu personeller katıldı.

Karaman Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında Su Ürünleri Mühendisleri Rabia UYSAL ve Ahmet ÖZAYDIN tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Toplantıda Su Ürünleri Mühendisi Rabia UYSAL yaptığı sunumunda iç sularda amatör balıkçılara av yasağı dışındaki dönemlerde sadece 3 iğneli 4 olta takımıyla 12 iğne ile avcılığın serbest olduğu, av yasağının olmadığı dönemlerde uyuşturucu, bayıltıcı her türlü kimyasallar ile patlayıcı, bomba, tüfek, zıpkın, tırıvırı, elektrik, elektroşok ve tüp gibi aletlerle avlanmanın yasak olduğu belirterek, Karaman İlinde sazangillerde av yasağının 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasındaki 3 aylık dönemi kapsadığını ifade etti. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile sona erdi.

Su-Ürünleri-Amatör-Avcılık-Bilgilendirme-Toplantısı-17.03.2017-013

Su-Ürünleri-Amatör-Avcılık-Bilgilendirme-Toplantısı-17.03.2017-018