Ameliyatsız Basur Tedavisi Nasıl Yapılır

Basur olarak bilinen, iç ve dış olarak ikiye ayrılan rahatsızlığın adıdır hemoroid.

Şikâyetler doğrultusunda dört evresi olan basur, çoğunlukla kişilerin dikkatsizliği sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Daha önceki aile bireylerinde görülmesi durumunda diğer bireylerde de görülme ihtimali vardır.

Kişilerden kaynaklı olması sebebi ise hareketsizlik, mesleki mecburiyet,  bazı spor tercihleri gibi durumlardır.

Hemoroid Basur Tedavi Yöntemleri

Her hangi bir cerrahi müdahale gerektirmeden hafif sayılabilecek hemoroid tedavisinde küçük yaşam tarzı değişiklikleri ortalama 1 hafta gibi bir sürede kurtulmak mümkündür. Özelliklede lifli ürünlerin tüketilmesi de bu süreçte kişinin daha rahat bir süreç geçirmesini sağlayacaktır.

Yaşam tarzı değişikliği sürecinde tüketilecek lifli ürünlere ilaveten sebze ve meyvelerle birlikte tahıl ürünlerinin de tüketilmesi süreçte fayda sağlayacaktır.

Cerrahi operasyon gerektirmeyen tedavi süreçlerinde değiştirilecek yaşam tarzında rahatsızlığı geçiren kişinin bu süreçte beslenmenin yanı sıra yapılacak bir takım şeyler vardır.

Hemoroidin (Basurun) Ameliyatsız Tedavi Yöntemleri

Ilık su ile banyo yapmak bunlardan birisidir. Ilık su ile banyo yapmak semptomlara faydalı olur. Aynı zamanda önemli noktalara buzla masaj yapmak ağrıları almanın yanı sıra kaşıntıları da yumuşatır.

Yine ameliyat gerektirmeden ve doktor onayı ile bitkisel kremler kullanılabilir.

Basur tedavisi süreci öncelik olarak yaşam tarzının değiştirilmesi ile başlar. Cerrahi operasyon tedavinin son çarelerdendir. Tedavi Sürecine kabızlık ve ishal gibi belirtilerin giderilerek bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlamakla başlanılabilir. Eğer ki bu belirtiler normal yaşam tarzı değişikliği ile mümkün olamıyorsa doktor kontrolü ile ilaç tedavisine başlanır. İlaç tedavisinde de krem, fitil, hap ve mendil şeklinde farklı yöntemlerle uygulanır.

Modern yöntemler kullanarak sizlere en iyi tedaviyi sağlamak adına 2002 yılından beri hizmet veren Climed Sağlık Merkezi Ameliyatsız Hemoroid tedavi imkanı sunmaktadır. İstanbulda 5 şubesi bulunan sağlık merkezi ücretsiz muayene fırsatı da sunmaktadır.