MADEN KAZASINDA ÖLEN İŞÇİLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

28 Ekim 2014’de 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının yıldönümünde, Ermenek Kaymakamlığı ile İlçe Müftülüğü tarafından mevlit okutuldu.

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde okutulan mevlide madende hayatını kaybeden işçilerin yakınları katıldı. Mevlide acının simgesi haline gelen ve her ikisi de 75 yaşında olan Ayşe ve Recep Gökçe katıldı. Mevlit öncesi madenci yakınlarına yemek ve aşure ikram edildi. Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, 18 şehidin geride bıraktığı evlatlarına, eşlerine, anne ve babalarına sahip çıkacaklarını belirterek “Biz bu bilinçteyiz. Hem belediye olarak, hem kaymakamlığımız olarak, hem de devletimizin diğer kurumları olarak, bu sorumluluğun yerine getirilmesi konusunda büyük çaba sarf ediliyor” dedi.

Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör de konuşmasında, tam 1 yıl önce elim bir kaza sonucu 18 madenciyi Hakk’ın rahmetine uğurladığımızı belirterek “Bugün böyle bir programı yapmamızdaki amaç; bizim birlikteliğimizin, beraberliğimizin, madenci ailelerimizin ve eşlerinin yalnız kalmadığını, bizlerin her daim devlet olarak, millet olarak, Ermenek olarak onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla böyle bir şey yaptık. Tabi bugün 1 yılı geçirdik. 1 yıl içerisinde ailelerimizin acısını her daim paylaşmaya çalıştık. Bizlerin onların acılarını sadece bir nebze de olsa hafifletmektir amacımız. Hiçbir zaman onların eşlerini, evlatlarını, babalarını unutturamayız onlara. Biz onların evladı olmaya çalıştık, kardeşi olmaya çalıştık, evlatlarının babaları olmaya çalıştık. Eğer üzerimize düşen bir şey varsa bundan sonraki dönemlerde de her daim onların yanında olacağız” dedi.

“KÖMÜR KARASI CİĞERİMİZE ÇÖKTÜ”

Eşi Ali Haznedar’ı maden kazasında kaybeden 3 çocuk annesi Fadime Haznedar, “1 yılda ne oldu?” diye sorarak sözlerini şöyle tamamladı: “Kömür karası ciğerimize çöktü, çıkaracağız diye uğraşırız, çıkmaz. Ömür boyu çıkmaz bu kömür karası. Düşürenleri de Cenab-ı Allah düşürsün inşallah. Düştüğümüz yerden kalkamıyoruz. Düştük, kalkacağız diye uğraşıyoruz. Biz düştük, Cenab-ı Allah kimseyi düşürmesin. Yüce Allah’ım mekanlarını cennet eylesin. Tek ümidimiz, tek direncimiz o zaten. Bunun uğruna direniyoruz, onun için ayakta durabiliyoruz. Bizi diri tutan o. Yüce Allah’ım mekanlarını cennet eylesin, şehit olmaları bizi ayakta tutuyor. Mevlit programından dolayı çok mutlu oldum ama işte acıları kötü. Yavrularla 1 yıl geçti de, ne yapacaksın zor.”