Lütfi Elvan’ın Annesi, Çıkan Yangında Hastaneye Kaldırıldı

Konya’da, Öğretmenevleri Mahallesi’ndeki Altındamla Konutları’nda bulunan bir apartmanın 8. katında başlayan yangın, kısa sürede üst katlara sıçradı.Saat 19.00 sularında çıkan yangını fark edenler, hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, polis tarafından sağlanan çevre güvenliği ile birlikte yangına müdahale etti ve binayı tahliye etti.
Yangında, apartmanda ikamet eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın annesi Samiye Elvan ile birlikte başka dairelerde oturan 3 kişi, yoğun duman nedeniyle etkilendi. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla alınan Samiye Elvan ve komşuları, Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, hastaneye kaldırılanların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İtfaiye ekipleri, yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucunda yangını kontrol altına almayı başardı. Polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla detaylı bir inceleme başlattı. Yangın, zamanında müdahale ile söndürülerek, daha fazla zararın önüne geçildi.