Karaman’da MHP-AK Parti İttifakı Netleşti; 30 İlde İttifak Var

Karaman siyasetinde en belirsiz konu MHP-AK Parti ittifakı konusu idi. Bugün bu konu netleşti; Buna göre Karaman’da ittifak yok, işte AK Parti’nin MHP ile ittifak yapacağı iller.Yerel seçimler için hazırlıklar hızla sürerken AK Parti ve MHP’nin seçimlerde ittifak yapacağı iller paylaşıldı.
Yerel seçimlere yönelik çalışmalarda AK Parti ile aralarında hiçbir ihtilafın olmadığını vurgulayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Hemen hemen mutabakat sağladık. Karşılıklı anlayış, dayanışma ve saygıya dayalı temaslar Türkiye’nin önünü açacak. Uzlaşamayacağımız bir şey de yok. Çünkü bizim için her şeyden önce Türkiye’dir. Önce ülkem ve milletim diyen iki siyasi irade el ele verdi” ifadelerini kullandı. İki parti arasında oluşturulan komisyonun çalışmalarının sonuna geldiğini dile getiren Bahçeli, “ Cumhur İttifakı olarak milletimize güveniyoruz. Belediye başkan adaylarımızın isimlendirilmesi de kısa sürede yapılacak. Büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak adaylarımız ortak olacak. MHP ve Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerine damga vuracak” ifadesini kullandı.
MHP – AK PARTİ İTTİFAK YAPTIĞI İLLER
Adana Büyükşehir BelediyesiAnkara Büyükşehir BelediyesiAntalya Büyükşehir BelediyesiAydın Büyükşehir BelediyesiBalıkesir Büyükşehir BelediyesiBursa Büyükşehir BelediyesiDenizli Büyükşehir BelediyesiDiyarbakır Büyükşehir BelediyesiErzurum Büyükşehir BelediyesiEskişehir Büyükşehir BelediyesiGaziantep Büyükşehir Belediyesi Hatay Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Büyükşehir BelediyesiKayseri Büyükşehir BelediyesiKocaeli Büyükşehir Belediyesi Konya Büyükşehir BelediyesiMalatya Büyükşehir BelediyesiManisa Büyükşehir BelediyesiMardin Büyükşehir BelediyesiMersin Büyükşehir BelediyesiMuğla Büyükşehir BelediyesiOrdu Büyükşehir BelediyesiSakarya Büyükşehir BelediyesiSamsun Büyükşehir BelediyesiŞanlıurfa Büyükşehir BelediyesiTekirdağ Büyükşehir BelediyesiTrabzon Büyükşehir BelediyesiVan Büyükşehir Belediyesi