Kalp Hastalıklarının Sebepleri Nelerdir?

Kalp hastalıklarının bir çok sebebi bulunmaktadır. son zamanlarda tüm hastalıklara sebep olan obezite kalp hastalıklarının sebeplerinin birincisi olarak sayılabilir. Kalp hastalıklarında tedavi yöntemlerinin denenmeye geçilmesinden önce mutlaka hasta fazla kilolardan obezite rehabilitasyonu sistemi ile kurtulmalı ve tam olarak normal kilosuna dönmelidir.

Kalp hastalıklarının obeziteden ayrı diğer sebebi ise stres kaynaklı kalp hastalıklarıdır. Stres kaynaklı kalp hastalıklarında genellikle görülen kalp krizleri ve kalp ritim bozukluklarıdır. Bu hastalıklarla birlikte görülen bir diğer hastalıkta kalp romatizması olarak bilinmektedir.

Stres kaynaklı olmayıp da obeziteden dolayı olan hastalıklarda anjiyo yapmak bu hastalığı tamamen ortadan kaldırmasa da hastanın bir müddet rahatlamasına sebep olmaktadır. Anjiyo dünyada ve ülkemizde bir çok hastanede sıklıkla hastalara uygulanan kalp damarı, göz damarı ve beyin damarlarını açmak için bir tedavi yöntemidir.

Kilolu Kişilerde Felç Riski Nedir?

Günümüzde obezite bir çok hastalığa sebep olurken en fazla görülen hastalıklar obez kişilerde diyabet, kolesterol yüksekliği ve tansiyon yüksekliğidir. Bu hastalıkların çok fazla artış göstermesi ile hastalarda görülen felçler felç rehabilitasyonu ile uzman hekimlerce tedavi edilmektedir.

Kilolu kişilerin bu hastalıklara yakalanmamaları için ilk olarak fazla kilolarından kurtulmaları ve kolesterol ve diyabet ölçüsünü normal seviyelere indirmeleri gerekmektedir. Obezite kalp hastalıklarına sebep olduğu gibi astım hastalığı da obezlerde daha fazla görülmektedir.

Rahat nefes alamama hastalığı olarak bilinen bu hastalık obeziteden kurtulur kurtulmaz bazı hastalarda geçtiği görülmektedir. Obeziteden dolayı kalp rahatsızlığı çeken hastalara ise kardiyak rehabilitasyonu uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulamalardan sonra hastaların çoğu eski sağlıklarına kavuştukları gibi iyi bir bakım ile birlikte eski işlerine dönmeleri de olası bir durumdur. Fakat kalp hastalıklarında çok fazla hareketli iş yapmak doktorlar tarafından kısıtlanır.