Güllaç Tarifi

Ramazan ayı denilince akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi güllaç olarak karşımıza çıkar. Sütlü, hafif bir tatlı olması nedeniyle çok fazla tercih edilen güllaç, evlerde de kolay bir şekilde hazırlanabilir. Aynı zamanda geleneksel tatlı türleri arasında da yer alan tatlı, popülerliğini her zaman korur. Güllaç tarifi sayesinde evinizde de hazırlayarak sofralarınızda sevdiklerinize sunabilirsiniz. Soğuk olarak tüketilebilmesi nedeniyle yaz aylarında serinletir.

Güllaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Gerekli malzemeler arasında en az 12 tane güllaç yaprağı yer alır. Hazır olarak satılan güllaç yaprakları sayesinde tatlıyı hazırlamak daha da kolaydır.

  • 6 su bardağı süt, tarifi hazırlarken gerekli malzemeler arasındadır. Güllaç yapraklarına göre eklenen süt miktarı da artabilir.
  • Güllaç yapılışı sırasında 1 su bardağı toz şekeri de gerekir. Şeker sevmeyenler miktarını kendileri ayarlayabilirler.
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz ise yaprakların arasına eklenir. Ceviz yerine Antep fıstığı da kullanılabilir.
  • 1,5 su bardağı gül suyu ise güllacın olmazsa olmaz lezzetlerinden bir tanesidir. Ancak gül suyunun aromasının ağır olduğunu düşünenler eklemeyebilirler.
  • İçi dışında aynı zamanda üzerine de Antep fıstığı eklenebilir.

Hafif ve kalorisi düşük tatlılar arasında gösterilen güllaç, pratik bir şekilde hazırlanması ile dikkat çeker. Güllaç tatlısını en iyi yapan lokantalardan birisi de http://beylerbeyilokantasi.com/ olmaktadir.

Güllaç Nasıl Yapılır

Güllaç yapmaya başlamadan önce sütü derin bir tencereye aktararak ocak üzerinde kaynamaya bırakın. Daha sonrasında üzerine toz şekeri ekleyin. Kaynamaya yakın ocaktan alarak soğumasını bekleyebilirsiniz. Daha sonrasında isteğe bağlı olarak gül suyunun tamamını ılıyan karışımın içerisine ekleyin. Güllaç nasıl yapılır araştırmasında olanların sütü ve toz şekeri topaklanmadan kıvamlı bir hale gelene kadar pişirmeleri önemlidir.

Geniş kare bir tepsi alınarak içerisine güllaç yaprakları kırılarak eklenmelidir. Daha sonrasında üzerine hazırlanan sütlü karışım dökülerek bir tabaka oluşturulmalıdır. Yaprakların süt ile ıslanması ve yumuşaması gerekir. En üst kısmına Antep fıstığı tozu eklenerek tarif tamamlanır.

Güllaç Sunum Önerileri

Güllaç daha çok dondurma ile servis edilir. Evlerinde güllaç tarifi yapanlar ise belirtilen dışında, nar ve fıstık ile sunum hazırlayabilirler.

Kaynak: http://adapastanesi.com/