Ermenek’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümü münasebetiyle yapılan kutlama törenleri ilk olarak 28 Ekim Çarşamba günü saat 13:00'da Ermenek Hükümet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Ermenek Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Kutlamalar 29 Ekim günü ise saat 10:00'da İlçe Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli'nin Hükümet Meydanı önünde tebrikleri kabul etmesiyle başlayan program, saat 10:30’da Lütfi Elvan Kent Meydanında okulların hazırlamış olduğu kutlama programıyla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, İlçe Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, İlçe Garnizon Komutanı Murat Ağırman ve Belediye Başkanı Atila Zorlu'nun eşliğinde öğrencilerin ve halkın bayramını kutladıktan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakam Hökelekli tarafından yapıldı.

Okul öğrencilerinin şiirlerin okunması, halk oyunları, koro ve kickboks gösterileriyle programa devam edildi. Gösterilerin ardından Ermenek'te yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.

Programa Ermenek Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Ermenek Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı ile İlçe Parti Başkanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.