Depresyon Tedavisi

Depresyon, çağımızda sıklıkla karşılaştığımız, Dünya Sağlık Örgütü’nün insan sağlığını tehdit eden tehlikeli hastalıklar listesinde yer alan son derece ciddi bir hastalıktır. Depresyon en basit tanımı daha önceden severek ve kendi isteğimizle yaptığımız etkinlik ve aktiviteleri

, çeşitli çevresel, hormonal ve genetik bozukluklardan dolayı yapmak istemediğimiz, hayattan keyif almadığımız bıkkınlık ve mutsuzluk hâlidir. Bir başka deyişle depresyon kişinin beyin işlevlerinde meydana gelen tahribatın tutum ve davranışlara yansımasıdır. Peki depresyon nasıl atlatılır ve depresyon nasıl geçer?

Depresyondaki bireyler, içlerinde bulundukları karamsar ruh hâlinden, ve uzun süreli mutsuzluktan kurtulmak için uzman hekimlerin desteğini almalı ve depresyon tedavisi görmelidir. Depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar genel olarak depresyon ilaçları olarak adlandırılır. Depresyon ilaçları genellikle antidepresanlardan oluşur. Toplumda depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlarla ilgili bazı yanlış kullanımlar vardır. Bir kişinin kullandığı ilacı, bir başka kişi kendisine de iyi gelir düşüncesiyle kullanmamalıdır. Her ilaç her hastada aynı etkiyi vermeyeceği gibi tedavi etmek yerine daha büyük zararlar bile verebilir. Bu sebeple depresyonda olduğunu düşünen kişiler bir başkasının antidepresan ilaçlarını kesinlikle kullanmamalı, bir hekime görünerek kendisi için verilen özel ilaçları kullanmalıdır.

 

Depresyondan kurtulma yolları yalnızca ilaçlarla sınırlı değildir. Depresyon tedavisi çoğu zaman psikoterapilerle desteklenir. Depresyon çeşitleri her bireyde farklılık gösterdiği için uzman hekimlerin bu konudaki yönlendirmesi çok önemlidir. Günümüzde depresyon tedavisi bitkisel yöntemlerle de desteklenmeye çalışılmaktadır. Fakat en iyi ve sağlıklı sonucu almak için uzman hekimlerle görüşülmeli ve destek alınmalıdır.