Cildiniz Mevsim Geçişlerine Hazır Mı?

Cildin yapısı gereği korumaya ve bakıma ihtiyacı vardır. Cilde bakım yapılırken cilt yapısına uygun işlemler ve cildi destekleyici ürünler tercih edilir. Cilt bakımı her mevsim farklı işlemler doğrultusunda yapılması gerekir. Ani mevsim değişiklikleri cildin tahriş olmasına ya da reaksiyon vermesine sebep olabilir. Cilt dokusunu desteklemek bu reaksiyonların minimuma inmesini sağlar.

Cilt Bakımı Önemi

Cilt bakımı çeşitli bakım ürünleri ve işlemleri ile yapılır. Cildin yapısına uygun olan ürünler ya da karışımlar ile cildin beslenmesi daha sağlıklı bir cilt görüntüsüne sahip olunmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra cilt yaşlanmasının da cilt bakımı ile önüne geçilmiş olur. Cilt bakımı nasıl yapılır bu konuda birçok kişi bilgi sahibi olmak istemektedir. Cilt bakımına başlamadan önce mutlaka cildin yapısı ile ilgili bilgi alınması gerekmektedir. Cildin yapısı öğrenildikten sonra ciltteki problemleri çözebilecek ve cildin dokusunu destekleyecek ürünler ve işlemler tercih edilmektedir.

Cilt bakımı konusunda uzman bir kişiden yardım alınması cilde zarar verilmesine engel olur. Mevsimsel geçişlerde cilt kuruma ya da alerji tarzı reaksiyonlar vermektedir. Bu durumda önceden önlem alınması cildin en az zarar ile bu dönemi geçirmesi sağlanır. Cilt üç katmandan oluşmaktadır. Genel olarak cildin en alt tabakasının beslenmesi için vitamin ve mineral ihtiyacı besinlerden alınır. Fakat cildin üst tabakası ise dışarıdan yapılan işlemler ile daha sağlıklı görünebilir. Cilt bakımı İstanbul ve çevresinde çeşitli güzellik merkezlerinde farklı işlemler yapılmaktadır.

Cihaz ve ürün çeşitliliği çok fazla olduğundan cilt bakımı İstanbul ve çevresinde çok fazla ilgi görmektedir. Sağlıklı bir cilt için belirli aralıklar ile mutlaka cilt bakımı yapılması gerekmektedir. Cilt bakımı nasıl yapılır uzmandan bilgi alınarak yapılmaya başlandığında mevsimsel alerjilerin ve cilt tahribatlarının da önüne geçilmiş olur.

Ayak Bakımı

Cilt gibi ayaklarında yoğun bakıma ihtiyacı olabilir. Özellikle mevsim geçişlerinde ayaklarda soyulma ya da topuk kısmında sertleşme meydana gelebilir. Ayak bakımı için farklı yöntemler bulunmaktadır. Cihazlar ile yapılan tedaviler ayakların daha yumuşak ve bakımlı görünmesine destek olur.

Ayak bakımı hassas bir konu olduğundan sık sık nemlendirilmesi gerekmektedir. Yaz aylarında topuklarda oluşan sertlik farklı işlemler ile giderilmesi gerekir. Vücudun tüm ağırlığını taşıyan ayaklara cilde verilen önemin daha da fazlasının verilmesi gerekir. Ayak tabanı bakıma en çok ihtiyaç duyulan bölgedir. Tabanda oluşan sertlikle ve nasırlar kişiyi oldukça rahatsız eder. Bu yüzden düzenli aralıklar ile ayak bakımının da yapılması gerekir.