Buz ve Soğutma İhtiyacı Arttı

Yaz sıcakları başladığı andan itibaren su ve soğuk bir içecek arayışı tüm insanların en birincil sorunu oldu. İşletme sahipleri meyve ve sebze saklamak, aynı zamanda buz ihtiyacını karşılamak için soğutma ve buz yapma makineleri arayışına geçti. İşletme sahiplerinin müşterilerine karşı soğuk ikram yaparken özellikle ihtiyaç duyduğu buz, ice maker cihazlar ile sağlanmaktadır. Turizm işletmelerinde sıklıkla kullanılan buz yapma sistemleri, birçok firma için ihtiyaç olmaktan çıkarak, zorunluluk haline dönüşmüştür. Peki, buz makinesi nedir, sağlıklı mıdır?

 

Buz Makinesi Kaç Çeşittir? Nerelerde Kullanılır?

Buz makinesi olarak adlandırılan sistemler, ice systems başlığı altında birçok çeşit buz üretimine fırsat tanımaktadır. Farklı tipte buzlar için çeşitli sistemler mevcuttur. Bunlar arasında, yaprak buz makineleri (tatlı ve tuzlu su), yaprak buz evaporatörleri (tatlı ve tuzlu su), konteyner tip yaprak buz makineleri, blok buz makineleri, mobil blok buz makineleri (pres tip ve salamura tip), tüpbuz makineleri gibi şekillerine ve tiplerine göre birçok buz makinesi vardır. Gıda işletmelerinde transfer sürecinde soğuk zincir ve diğer soğutma ihtiyaçlarında buz sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle buz makinelerinin hijyenik ve tüketime uygun olması önemlidir. Buz makineleri sektörel anlamda, balıkçılık ve su ürünleri, beton santralleri, süpermarket ve balık reyonları, ilaç ve kimya sektörü, et ve tavuk ürünleri gibi daha birçok iş ve alanda kullanılmaktadır.

Soğutma Ciddi Bir İştir

Buz makinelerinin yanında, depolama ve saklama için ve bazı endüstriyel uygulamalar olmak üzere, cooling units diye adlandırdığımız, soğuk hava üniteleri de sıklıkla kullanılan bir uygulamadır. Taşıma sonrası saklama ya da üretim aşamasında ortam sağlamak amacıyla kullanılan bu üniteler, sıklıkla gıda sektöründe kullanılmaktadır. Soğutma ve buz makineleri konusunda sektör öncüsü Termodizayn birçok seçenek sunarak, işletmelerin çözüm ortağı olmaktadır. Ürünler hakkında daha ayrıntılı bilgiler için termodizayn.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.