Binance Olayına Popüler Analistten Önemli Yorum!

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşıyoruz. Gerek fiyatlardaki volatilite gerek Binance CEO’sunun istifası ve dava süreci gibi durumlar piyasayı etkiliyor. Popüler analistlerden biri ise son durumlara karşı uyarıyor.

 

Analistten Önemli Uyarı

 

BitcoinHaber.net adlı kripto para sitesinde de ifade edildiği gibi Crypto Capo’nun kripto piyasasının dip seviyelerinden itibaren yaşanan yükseliş trendinin manipüle edilmiş bir ayı piyasası rallisi olduğu ve yanıltıcı bir boğa piyasası algısı yaratmak amacı taşıdığı teorisi, piyasa hareketleri hakkında soru işaretleri doğuruyor.

 

Commodity Futures Trading Commission’ın (CFTC) Mart 2023’te Binance’i piyasa manipülasyonu yapmakla suçlaması ile Crypto Capo’nun iddiaları daha da ağırlık kazandı. Analist, CFTC açıklamasına atıfta bulunarak kripto piyasa manipülasyonu şüphelerini vurguladı.

 

Binance’in verilerinin Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından izlenerek inceleneceği ve bu iddialar hakkında daha fazla detayın ortaya çıkabileceğini belirten analist, Binance’in piyasa manipülasyonunda bulunduğu gerçeğini ifade etti.

 

Düzenleme Detayları

 

Bu habere ek olarak kripto para piyasası ile ilgili çeşitli düzenlemelerin yapıldığını da görüyoruz. Örneğin; Singapur düzenleyici ekipleri, bireysel kripto yatırımcıları arasında spekülatif ticareti önlemek için yeni kurallar üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadarki en önemli önerilerden biri, bireysel yatırımcıların kripto ticareti yaparken para ödünç almalarını yasaklamak.

 

Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından belirtilene göre, kripto varlıkları sağlayan şirketlerin, bireysel yatırımcılara kripto para ticareti yaparken ödül sunmaları veya kredi, marjin ticareti veya kaldıraç hizmetleri sağlamaları yasaklanacak. Ayrıca, Singapur’da yapılan kredi kartı ödemelerinden de faydalanamayacaklar.

 

Bu kurallar sadece Singapur ile sınırlı kalmayacak; tüm yatırımcıları kapsayacak ve danışmanlık ve öğrenme programları gibi teşvikleri içerecek. MAS, bu değişiklikleri 2024 ortasından itibaren kademeli olarak uygulamayı planlıyor.