Başkan Zorlu: Ermenek yok sayıldı!

Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Karaman'ı BAL'da temsil edecek takımın seçildiği kura çekiminde Ermenek'in yok sayıldığını, haklarını arayacaklarını söyledi.

Başkan Zorlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2019-2020 sezonunun başında lig başlamadan takımlar 2 gruba ayrılarak her grupta ilk 2 ye giren takımların oluşturacağı 4 lü grup ile play off oynanacağı açıklanmıştır. A grubunda Sudurağı Gençlerbirliği Spor ve  takımımız Ermenek Belediye Spor ilk ikiye girerken, B grubunda Kazım Karabekir ile Kılbasan Karadağ Spor ilk ikiye girdi. Play off takvimi ve fikstürü maçların bitiminde açıklanmıştır.

Fakat pandemi nedeniyle play off maçları başlamamıştır. Karaman Belediye Spor’un 3. Lig'e yükselmesi ile Bölgesel Amatör Lig'e çıkacak takımın kura ile belirleneceği söylendi. Takımımız bu kuraya alınmayarak oyun devam ederken kural değiştirilmiş, Karaman'ın en büyük ilçesi yok sayılmış ve il sınırları içerisinde bulunan en büyük stadyumuna sahip olan takımımızın sahadaki emekleri hiçe sayılmıştır.

Tavrımız ve sitemimiz kura çekilişini gerçekleştiren Sayın Valimize değil, ASKF yetkililerinedir. Bu konuda Sayın Valimizin yeteri kadar bilgilendirilmedigini düşünüyoruz. Bizim her iki maçtada yendiğimiz rakibimiz neye göre seçilmiştir? Bizim kurada olmamız nereden talimatla yapılmıştır?

Ermenek’i yok saymak, Taşeli’deki 50 bin nüfüsu görmezlikten gelmektir. İstanbul'da play offa kalan 16 takım BAL'a çıkarken, Karaman’da play offa kalan takım kuraya dahi alınmamıştır. Başka illerin tüm takımları alınırken Karaman ASFK ne yapmıştır? Bu konunun ivedilikle takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.