AZERBAYCAN TAŞIMACILIĞINDA MERSİN NAKLİYAT

İki devlet tek millet sloganı ile özdeşleşmiş kardeş halkların birlikteliğinden doğan Türkiye-Azerbaycan ilişkileri neredeyse tarih ile yaşıttır. İki ülke arasında çok uzun bir geçmişi bulunan ikili ilişkiler çerçevesinde yapılan alışverişler hiçbir dönemde kesintiye uğramamış, bu birliktelik günümüze kadar uzanan yolculuk esnasında sürekliliğini sürekli olarak korumuş ve güncel tutmuştur.

İki ülke arasında cereyan eden ticaret faaliyetleri lojistik hizmetleri ile sürdürülmekte, Türk ve Azeri ticaret erbaplarının karşılıklı anlaşmaları neticesinde devam etmektedir. Yüklerin karşılıklı olarak taşınmasında belli başlı nakliye şirketleri ilk sıralarda yer almakta olup bunların başına Mersin Nakliyat gelmektedir.

Mersin Nakliyat ülkemizin tüm şehirlerinden Azerbaycan’ın başta başkent Bakü olmak üzere tüm şehirlerine nakliye işlemlerini komple tır ve parsiyel nakliye şeklinde gerçekleştirmektedir. İhracat ve transit kapsamlı yüklerin nakliyesini Türk ve Azerbaycan plakalı tırlar ile gerçekleştirmekte olan firma konteyner nakliye, frigo tır taşıma ve gabari dışı ağır nakliyat kapsamında ki yüklerin taşımalarını da gerçekleştirebilmektedir.

Mersin Nakliyat’ın Azerbaycan nakliye firmaları içerisinde öne çıkan en belirgin farklı özelliği taşımalarının tamamını CMR sigortası kapsamında yapıyor olmasıdır. Sigortalı taşımacılık hizmetleri ile müşterilerinin beğeni, takdir ve güvenini kazanmış olan firma deneyimli personelleri ve yüksek modelli tırları ile Türkiye-Azerbaycan lojistik hattında son derece önemli organizasyonlara başarılı bir şekilde imza atmaktadır.

Azerbaycan aynı zamanda Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasında önemli bir geçiş noktası durumunda bulunması sebebiyle köprü vaziyeti sergilemektedir. Mersin Nakliyat Türk Cumhuriyetleri’ne yaptığı nakliye seferlerinin bir bölümünü Azerbaycan üzerinden roro nakliyesi ile gerçekleştirmektedir.

Ülkemizin tamamına hitap etmek, kolay ulaşılabilir olmak amacıyla yurdumuzun stratejik bir çok ilinde şube ve irtibat ofisleri de bulunan Mersin Nakliyat, taşıma hizmetlerine ek olarak depolama, gümrükleme, liman hizmetleri, acentelik ve forwarding hizmetleri de sunmaktadır. Azerbaycan nakliyesi ile ilgili müşterilerinden gelen yazılı veya sözlü tüm talepleri anında değerlendirmeye alan firma bünyesinde çalıştırdığı son derece deneyimli operasyon ekibi ile göz doldurucu işler çıkarmakta, gelen taleplere müşterilerin beklentilerine en uygun koşul ve taşıma fiyatları ile hızlı geri dönüşler sağlamaktadır

Haber Kaynağı: Mersin Nakliyat