Atilla Zorlu’dan İl Başkanı Sarıtaş’a Cevap

Ermenek Ak Parti İlçe Başkanı Mevlüt Sarıtaş’ın yapmış olduğu açıklamalara Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu Cevap Verdi.

İşte Başkan Atilla Zorlunun Cevabı;

“Sevgili hemşerilerim,

Belediye Başkanlığı görevini devraldığım gün Sayın Bakanımız Lütfi Elvan'ın resminin kaldırıldığını farkettim ve hemen  rahmetli Fikret Ünlü ve Ahmet Keleşoğlu gibi büyüklerimizin de resimlerinin olduğu bir panoya resmini astırdım. Bunu da yapmaktaki amacım kimseye şirinlik yapmak değil VEFA mızın gereği olarak düşündüm. Ben MİLLET İTTİFAKI adayı olarak seçilmiş İYİ PARTİ li bir belediye Başkanı olarak Seçim kampanyamız boyunca ve halen parti rozeti takmadım ve şuana kadar hizmet ederken partili ayrımı hiç yapmadım. Yaptığımı iddia edene hodri meydan diyebilirim.

Benim için esas olan Ermenek’in ve Ermenekli'nin menfaatidir. Ermenek’in menfaati olan her konuda tereddütsüz herkesle işbirliği yaparız. Hatta bu yüzden Ocak 2020 ERSEV  isimli bir dernek oluşturarak Ermenek’imizi PARTİLER ÜSTÜ bir akıl ile yönetmenin yolunu açtık.

Rahmetli Fikret Ünlü bakanlığı döneminde Ermenek’e yaptığı hizmetleri MHP li belediye başkanı döneminde hiç parti ayrımı yapmaksızın gerçekleştirmiştir. Şimdi de sayın Bakanımız Lütfi Elvan memleketine tabiki çok katkısı olmuştur, olacaktırda. Bu insanların siyasi polemiklerin dışında tutulması gerektiğini düşünüyorum.

Ak Parti İlçe Başkanı Mevlüt Sarıtaş'ın basın açıklamasını ciddiye almıyorum çünkü ben 15 ay boyunca ne sayın Lütfi Elvan hakkında ne de eski belediye başkanı aleyhinde bir kelime etmediğim gibi her Zaman “Ermenek için bir çivi çakandan Allah razı olsun” dedim.

Ben ekip arkadaşlarım ve seçmenlerimin desteği ile Ermenek tarihinin en yüksek oyu ile seçilmiş Belediye Başkanıyım ve Ermenek te hemen hemen her 3 kişiden 2 sinin teveccühü ile seçildik.

Mevlüt beyin iddialarına gelince Elektrik santrali olarak bilinen yerin (maraspoli) anahtarı belediyedir. Su kullanım hakkı da öncelikle;

 1-İçme suyu

 2-Sulama suyu

 3-Su artarsa enerji üretimi şeklindedir.

Biz belediye ve Ermenek sulama kooperatifi yönetimi ile defalarca DSİ bölge Müdürlüğünde, Özbeyler A.Ş.  ile görüşmeler yaparak çözümler aradık.

Mevlüt bey kendisinin de içinde yer aldığı yönetim döneminde 2013 yılında 49 yıllığına maraspolinin suyu Özbeylere verilmiştir. BAŞARI için Emin hami Koçaş 1934 yılında yapılan elektrik santralimizi yeniden ERMENEK’E GERİ KAZANDIRMAKTİR…

Keleşoğlu camii -Kazancı  kavşağı arası asfaltlama çalışması 2014 yılında ihale edilmiş bir çalışmadır ve mutlaka sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın  gayretleri ile olmuştur. Yapılan paylaşımlarımda da Bakan beye her zaman teşekkür etmişizdir.

Bir dahaki Belediye seçimlerine 4 yıl var. Ben sizlere önümüzdeki 4 yıl boyunca Ermenek için neler yapabiliriz sorusuna cevap aramaya mevcut yönetime çözüm ortağı olmanız davet ediyorum. Pandemi döneminde engellemelere maruz kaldık ve devlet kurumlarından maske yardımı alamadık ama vatandaşlarımızı mağdur etmedik, mazeret üretmek yerine oturduk maske ürettik kimseyi maskesiz bırakmadık. Pandemi süresince evde kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdik ve halkımızın sağlığını korumak için İlçemiz genelinde devamlı dezenfektan ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdik.

Belediyemize gelen tüm vatandaşlarımızın Elimizden geldiğince sorunlarını dinliyorum ve dinlemeye de devam edeceğiz. Kimseyi kapımızdan geri çevirmedik, çevirmiyeceğizde. Aşağıda listelediğim 11 projelerimizin tamamı Ermenek te istihdam ve ekonomik sorunlarımıza yönelik olmasına rağmen engellendiğini biliyorum ve bütün bunlara rağmen Ermenekli'nin fidanının can suyunu, şehir içine serilen asfalt üzerinden siyaset yapma polemiğine dahil olmayacağım. Asfaltlanması gereken daha 8700 metre yolumuz var. Katkısı olan herkese parti  gözetmeksizin kim olursa olsun bütün bilboardlarda teşekkür ederiz. Mevzu bahis olan ERMENEK ise gerisi ayrıntı.

Memleket sevdasını kongre heveslerine kurban etmemek gerektiğini düşünerek mevlüt bey e yaklaşan ilçe kongresinde başarılar diliyorum…”