Venedik’te Alışveriş

Sizler için hazırladığımız bu rehberi okuduktan sonra hemen Venedik uçak bileti alıp bu güzel şehri ziyaret etmek isteyeceksiniz.

Venedik her yıl yoğun bir gezgin akınına uğramış olduğu için şehirde alışveriş yapmak için seçenek çoktur. Meşhur İtalyan markalarının mağazalarını Venedik’te bulabilirsiniz. Maskelergondol temalı eşyalar, danteller ve cam işçiliği ile yapılmış takı ve süs eşyaları Venedik’ten alınabilecek öncelikli seçeneklerdendir. San Marco Bölgesi,Mercerie ve Castello Bölgesi alışveriş yapılabilecek bölgelerdendir. Rialto Köprüsü’nde bulunan birçok alışveriş dükkanında da şehre özgü hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.

Venedik’te avm yoktur, bunun yerine butik dükkanlar bulunur. San Marco Meydanı çevresinde dünyaca meşhur markalar ve hediyelik eşya satan ufak dükkanlar bulunur. Giyim ve aksesuar ürünleri için Campo Santo Stefano ve Calle della Mandola bölgelerinde bulunan daha uygun fiyatlı butik dükkanları tercih edebilirsiniz. Bu dükkanlardaki ürünler de hakkaten kalitelidir. Kaliteli İtalyan ayakkabıları için  Bruno Magli, Mori e Bozzi ve Rolando Segalin dükkanlarını; cam işleri ve takılar için Venini ve Anticlea Antiquariato dükkanlarını tercih edebilirsiniz. Cam işi ürünlerde daha oldukça çeşit bulabileceğiniz yer aslına bakarsak Murano Adası’dır. MeşhurVenedik maskeleri ve kostümleri için Atelier Marega iyi bir seçenektir. Ek olarak Murano Art Shop’da maske, müzik kutusu, oyuncak bebek ve kukla benzer biçimde el işlerini bulabilirsiniz. Bilhassa Moro tarafınca meydana getirilen minyatür binalar ve gondollar oldukça popülerdir. Moro tarafınca meydana getirilen ürünleri ayırt etmek için ürünlerin altında imzasını arayabilirsiniz.

İtalyan mutfağının vazgeçilmezi makarnalara rengarenk ve biçim biçim olarak Venedik’te de rastlanmaktadır. Hatıra kalsın ya da öteki sevdikleriniz de tatsın isterseniz sizin için bir öteki alışveriş alternatifi olabilir. Makarna benzer biçimde pek oldukça yiyeceği şehrin değişik noktalarında kurulan pazarlarda bulabilirsiniz. Bilhassa Rialto’da her gün sebze, meyve ve balık pazarları kurulmaktadır.

Hadi hemen Venedik uçak bileti alıp bu güzel yapıyı ziyaret edin.