Göktepe’de Z Kütüphane Heyecanı

Karaman’ın Sarıveliler İlçesi Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulunda ilin ilk Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışı yapıldı.

Açılış İlçe Kaymakamı Ali ÖNER, Başyayla Kaymakamı Hamza ÖZER, Maarif Müfettişleri Başkanı Mehdi SEZER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa DALKILIÇ, İlçe Müftüsü Fatih YILDIZ ve okul müdürlerinin katılımı ile dualar eşliğinde yapıldı.

Açılış kurdelensin kesilmesinin ardından konu ile alakalı bilgi veren Göktepe Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Vekili Ergin TAŞDEMİR; Z Kütüphaneler online olarak birbirine bağlı olan, hangi Kütüphanede hangi kitabın var olduğunun görülebileceği bir yer olup e kitap uygulaması ile de kütüphanemizde bulunmayan kaynağa da ulaşabilme imkanının bulunduğu yerlerdir. Şu an itibari ile Z Kütüphanemiz 62 metrekare olup 1640 Adet kitap 1 adet bilgisayar ve okuma alanları ile aynı anda 25 öğrencimize imkân sunmaktadır dedi.

Kütüphanenin gezilmesinin ardından konuşan İlçe Kaymakamı Ali ÖNER, açılıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa DALKILIÇ’A ve Okul Müdür Vekili Ergin TAŞDEMİR’E teşekkür ederek bilgi çağında bu tarz kütüphanelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Öğrencilere bu kütüphaneden gece gündüz yararlandırılacağı sözü alan ÖNER, ilçenin diğer okullarına da bu tarz kütüphanelerin açılacağını belirtti. “Her kitap bir dünyadır” sözü ile öğrencilerin bol bol okumalarının gerektiğini belirten ÖNER, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekinerek okuldan ayrıldı.